De woningnood is groot en de betaalbaarheid staat onder druk. Hoe zorgen de Amsterdamse woningcorporaties voor meer betaalbare woningen voor mensen met lage en middeninkomens? In de eerste plaats willen zij veel meer bouwen en bestaande woningen beter benutten. Maar ook zien zij kansen in ‘anders’ bouwen, tijdelijke woningbouw, minder lange procedures en meer bouwlocaties.

Dit programma is zowel fysiek als live online te volgen. Kies bij jouw reservering tussen een fysieke plek in de zaal of een online livecast reservering.

Programma

Tijdens deze, voor het eerst weer deels fysieke, jaarbijeenkomst maakt Anne-Jo Visser haar opwachting als nieuwe directeur AFWC. Aan de hand van de actuele stand van de sociale huursector verkennen wij samen met o.a. Wouter Veldhuis, Rijksadviseur voor de Fysieke Leefomgeving ideeën en nieuwe invalshoeken om meer betaalbare woningen te realiseren. Vanuit zowel huurdersperspectief, de blik van de corporaties en de stad reflecteren wij op deze en andere oplossingen voor de wooncrisis.

15.30 – Welkom en introductie Anne-Jo Visser, directeur AFWC

15.45 – Actuele stand van sociale woningmarkt, Steven Kromhout, onderzoeker AFWC

16.00 – Kort gesprek met directeur Directie Wonen Gemeente Amsterdam Henriëtte Rombouts

16.15 – Wouter Veldhuis, Rijksadviseur voor de Fysieke leefomgeving en directeur Bureau Must

16.30 – Panelgesprek Erik Gerritsen, directievoorzitter Ymere, Josja van der Veer, directeur ruimte en duurzaamheid gemeente Amsterdam en Evert Bartlema van Stichting !Woon

17.00 – Afsluiting

Hybride jaarbijeenkomst

Dit jaar vindt de jaarbijeenkomst in hybride vorm plaats, dit betekent dat deelnemen zowel fysiek als online mogelijk is. In verband met Covid is de fysieke capaciteit in de zaal beperkt. Bij de reservering kun je aangeven of je fysiek of online deelneemt.

Online deelname
Online deelname kan op de dag zelf via de volgende link – https://zoom.us/j/92530548424

Fysieke deelname
We zijn verheugd om jullie eindelijk weer in onze zalen te kunnen ontvangen. Een aantal zaken zijn goed om te weten:

  • Bij entree wordt aan alle bezoekers gevraagd het Coronatoegangsbewijs (QR-code) via de CoronaCheck-app te tonen of een print via CoronaCheck.nl. Zonder geldige QR-code kunnen we je helaas niet binnen laten.
  • Doordat we deze toegangscheck doen hoeft er in de zaal geen 1,5 meter afstand gehouden te worden, wel hanteren we ongeveer een meter afstand.
  • Toegang krijgen tot je plekje in de zaal, krijg je pas na reservering via onze website.
  • Vanwege de toegangscheck is het belangrijk dat je 30 minuten van tevoren aanwezig bent, dus om 15:00u.
  • Wil je meer weten over het fysieke toegangsbeleid? Kijk dan hier.
Dit programma is ontwikkeld door
De moderator van dit programma is
Maurice Seleky
Auteur, Moderator, Podcasthost