Het is alweer de laatste maand voor de huidige lichting stagiairs van Pakhuis de Zwijger en daarmee is ook de laatste aflevering van Stem van de Stad online gekomen. In totaal hebben we de afgelopen maanden met elkaar 10 afleveringen neergezet om zo de stem van de jongere generatie in de programma’s van Pakhuis de Zwijger mee te nemen. Check hieronder aflevering 5 tot en met 10!

In aflevering 5 ging Tobias voor het programma Met de Dood in Huis #1: Dood gaan we allemaal de straat op om jongeren te interviewen over het thema de dood. Praten jongeren hier wel eens over? Of is dit thema misschien dichterbij gekomen tijdens de pandemie? Vindt hieronder de video met hun verrassende ideeën over hun eigen uitvaarten.

Aflevering 6 gaat over belasting. Een onderwerp wat voor sommige jongeren misschien nog een beetje ingewikkeld is, maar toch belangrijk om je in te verdiepen. Voor het programma Nieuwe Economie: Tax for good vroeg Mylena aan jongeren waar ze vinden dat meer op belast mag worden, en of ze vinden dat ze teveel inkomensbelasting betalen. Sommige antwoorden waren genuanceerder dan je misschien verwacht!

In aflevering 7 kregen creatieve jongeren de spotlight. Voor het programma Friday Night Live: Uncovering Creatives Special vroeg Cecile wat jongeren van creatieve opleidingen verwachten over hun toekomst. Zijn ze vanuit hun studie genoeg klaargestoomd voor de creatieve industrie?

Aflevering 8 gaat over biobased bouwen en is gemaakt voor het programma Voice of Urban Nature #3: Nieuwe en lokale materialen voor een duurzame toekomst. “Biobased bouwen, wat is dat?”, denk je misschien. Nou niet alle jongeren die we spraken wisten wat het was, dus leggen we het even voor je uit in de onderstaande video! Verder laten ze weten waar ze hun huis van zouden bouwen, mochten ze zelf keuze hebben daarin.

In aflevering 9 worden de vrouwen van Zuidoost in het zonnetje gezet. Voor het programma Vrouwen van Zuidoost talks #4: Vrouwen van Zuidoost ging Bessie de straat op om aan jongeren te vragen wie hun vrouwelijk rolmodel is. 3 maal raden wie de meeste mensen noemen! Hint: het begint met de ‘m’ en eindigt met ‘ama’.

En dan tot slot de finale aflevering van seizoen 2: aflevering 10! In de laatste aflevering voor dit seizoen ging Arno voor het programma Nieuw Amsterdam Akkoord 2022-2030: Jongeren Maken de Stad op pad. Hij vroeg op wat voor manieren jongeren van zich laten horen in de politiek als het gaat over besluitvorming over hun eigen stad.

Wat voor manieren ken jij om je mening mee te laten tellen in de politiek? Laat het ons weten op: @pakhuisdezwijger op Instagram of bij Pakhuis de Zwijger op Youtube!