De afgelopen 5 maanden is de nieuwe lichting stagiairs van Pakhuis de Zwijger druk bezig geweest met de productie van alweer het derde seizoen van Stem van de Stad! Hiervoor gingen we samen met programmamaker-stagiairs de Amsterdamse straten op om jongeren te vragen naar hun mening en kennis over verschillende maatschappelijke vraagstukken. In deze reeks video’s is een grote verscheidenheid aan onderwerpen te vinden, zijn er mooie beelden van Amsterdam gefilmd en word je aan het denken gezet. Check de videos nu online!

De aftrap van het nieuwe seizoen van Stem van de Stad begon met Mirjam Scholte (Stagiair Duurzaamheid). Voor het Circular Textile Festival gingen wij samen de straat op om aan jongeren te vragen hoe zij denken over het vermaken, recyclen en repareren van kleding. Kopen deze jongeren liever nieuwe kleding of geven ze de voorkeur aan een al gebruikte parel van de tweedehands winkel?

Check hier de eerste aflevering:

In aflevering twee zijn we langs gegaan bij twee hoge appartementen complexen in Amsterdam namelijk de ‘Amstel Tower’ en ‘Our Domain’. Met Lale Turan (Stagiair Ruimtelijke Stad) als presentator hebben wij de bewoners gevraagd naar hun belevenis in het op hoogte wonen. Voelen zij zich ‘Thuis op hoogte?’ Welke voor- en nadelen ervaren jongeren die op hoogte wonen?

Check hier aflevering twee:

Aflevering drie heeft als onderwerp het Nederlandse Koninkrijk voor het programma ‘Climate and the Kingdom‘. Wat valt er eigenlijk allemaal onder het Nederlands Koninkrijk en worden alle delen wel gelijk behandeld? Samen met Faezeh Mohammadi (Stagiair Designing Cities For All) hebben we hier een interessante aflevering over gemaakt. Kan jij alle landen opnoemen die vallen onder het Nederlandse koninkrijk?

Check hier aflevering drie:

Wat zou jij doen als je ingeloot zou worden om mee te mogen praten tijdens een nationaal burgerberaad? En weet je überhaupt wel wat dit is? Dit gingen wij in aflevering 4, met Roos Mulder (Stagiair Technologie, Economie & Democratie), aan mensen vragen in het Vondelpark. We vroegen de jongeren voor welk maatschappelijk onderwerp zij zich zouden inzetten, als ze ingeloot zouden worden. Wil je hier meer over weten, check dan hier het programma ‘Nu is het aan ons‘.

Check hier aflevering vier:

In alweer de laatste aflevering van dit seizoen Stem van de Stad gingen we op pad met Hila Masa (Stagiair Sociale Stad). Rondom ‘Wereldvluchtelingendag’ komen er veel campagnes die gaan over vluchtelingen. Je zal er zelf vast ook wel eens een paar voorbij zien komen. Wat voor gevoel krijg je hierbij? Hebben deze campagnes wel het juiste doel voor ogen? Deze video maakten ze voor het programma wat Hila (samen met Lale) zelf heeft opgezet: Visible Invisiblity.

Check hier de laatste aflevering van dit seizoen:

Kan je nou geen genoeg krijgen? Volg ons dan op Instagram of abonneer op onze nieuwsbrief of ons Youtube kanaal en blijf op de hoogte van Stem van de Stad!

Seizoen 3 van Stem van de Stad werd mede mogelijk gemaakt door Anmar Lewe van Middelstum (Stagiair Audiovisueel), Tess van der Sluis (Stagiair Grafisch Design) & Beau Udo (Stagiair Social Media).