Op dinsdag 18 juni tijdens het programma ‘Bouwen voor brede welvaart’ brengen we het netwerk dat bezig is met bouwen voor brede welvaart en vitale leefgemeenschappen in de regio Amsterdam samen om nieuwe samenwerkingen te smeden en bestaande initiatieven te versnellen. Denk bijvoorbeeld aan innovatieve woon-zorgconcepten, meergeneratiewonen of wooncoöperaties. Op de ‘bouw-marktplaats’ brengen we vraag en aanbod uit de regio samen. Na de bijeenkomst ga je niet alleen naar huis met inspiratie, maar ook met concrete plannen en nieuwe samenwerkingspartners.

We beginnen de avond met inspiratie. Zo opent de avond met Zaanse stadsdichter Lisa van Tongeren, inspireert Wouter Veldhuis (stedenbouwkundige, architect, Rijksadviseur voor de Fysieke Leefomgeving en oprichter van MUST) met zijn keynote ‘Van welvaart naar welzijn’ en gaan we in gesprek met o.a. Ugur Pekdemir (directievoorzitter Rabobank Amstel en Vecht), Ingeborg de Jong (algemeen directeur bij ontwikkelaar Timpaan) en Aukje Goossens (architect bij Time To Access die inzetten op participatieve vormen).

Bouw-marktplaats

Daarna is het tijd voor de live marktplaats waar vraag en aanbod samenkomen. Maak kennis met bestaande en nieuwe initiatieven en ga nieuwe samenwerkingen aan. Concrete hulpvragen of aanbiedingen kunnen worden gepitcht op de marktplaats. We faciliteren de ontmoeting en contactgegevens worden uitgewisseld onder het genot van een borrel.

Een greep uit de pitches die je kunt verwachten op de marktplaats:

  • Crowdbuilding, op dit platform vind je alle collectieve zelfbouw initiatieven in Nederland. Je kunt er in contact komen met mensen die jouw woondroom delen en je vindt er locaties waar deze gedeelde dromen werkelijkheid kunnen worden. Denk aan wooncoöporaties die nog leden zoeken of kavels die aangeboden worden.
  • Stadsdorpen Amsterdam wil uitbreiden naar andere gemeenten in de metropoolregio. Op zoek naar partners uit de metropoolregio om uit te breiden naar andere gemeenten.
  • Bouwmensen is een coöperatieve vereniging van bouw- en infra-opleidingsbedrijven. Zij hebben een geweldig aanbod van de nieuwe generatie bouwers, maar zijn op zoek naar structurele leer-werktrajecten bij bouwers, ontwikkelaars etc.

Er is nog plek voor pitches. Aanmelden kan vooraf via [email protected] of op de avond zelf. Reserveer hier je plekje voor de bijeenkomst.

Deze netwerkbijeenkomst wordt georganiseerd in samenwerking met de Rabobank.

Bekijk hier een impressie van de vorige bijeenkomst

Kijk hier het programma Brede Welvaart – De maatschappelijke kracht van ondernemen (sept 2023) terug.

Reserveer hier je gratis plek voor het event op dinsdag 18 juni.