Momenteel worden Inheemse rechten en zelfbeschikkingsrecht wereldwijd geschonden. Privatisering van land, hulpbronnen en grondstoffen zorgt daarbij voor verdere marginalisering van Inheemse volkeren. Het gevolg is een globale klimaat-, en milieu catastrofe. Daarom is het belangrijk dat Inheemse stemmen worden gehoord, zij zijn onze kennisdragers. In de tweede aflevering van het drieluik van Indigenous liberation praatten we over Recht op Cultuur. Hoe kunnen we Inheemse culturen, perspectieven en stemmen ruimte geven in de stad? Je kun de hele uitzending hier terugkijken.

In deze video volgen we Caitlin Schaap, zanger en kunstenaar. Caitlin spreekt over het belang van het recht op cultuur en het doorgeven van tradities en kennis als overlevingsstrategie. Over het belang dat Inheemse volkeren eigenaarschap nemen over hun eigen verhalen en geschiedenissen. En over de hedendaagse relevantie van Inheemse kennis en tradities in haar werk.

Geïnteresseerd in onze opkomende LIVECAST van de programmareeks Indigenous Liberation? Kijk en praat mee met ‘Rechten voor Natuur‘ op maandag 19 oktober in Pakhuis de Zwijger.

Deze video is gemaakt voor de reeks Indigenous Liberation, een samenwerking tussen Pakhuis de Zwijger, Stichting Aralez en Milieudefensie.

Samengesteld door
Guusje Meeuwissen
Online marketeer
Dit artikel gaat over