Volgens Nederlands onderzoek* verdienen werkende mannen in Nederland nog steeds 15% meer dan werkende vrouwen. In een heel werkend leven komt dat neer op maar liefst 300.000 euro! We herhalen: drie-honderd-DUIZEND euro. Vrouwen kunnen enorm goed onderhandelen. Maar als het om salaris gaat, doen we dat niet altijd. Uit Australisch onderzoek blijkt zelfs dat vrouwen wel even vaak om een hoger loon vragen, ze krijgen het alleen niet altijd. Waar gaat het mis? En wat kunnen wij er samen aan doen? De gender pay gap gaan we vanavond niet oplossen, maar in de tussentijd is er wel al iets waar je morgen mee kan beginnen.

Dit programma is enkel fysiek te bezoeken in onze zaal. Het programma is wel later online terug te kijken via dezwijger.nl/terugkijken of via ons YouTube-kanaal.

Wat komt deze avond onder andere aan bod:

  • Hoe is deze loonkloof in hemelsnaam ontstaan?
  • Wat is een rechtvaardig salaris?
  • Wanneer loont het zich te onderhandelen?
  • Ken je je eigen waarde?
  • Waar kun je allemaal over onderhandelen buiten salaris om?
  • Welke gezamenlijke verantwoordelijkheid hebben we in dit maatschappelijke vraagstuk?
  • Hoe creëren we meer transparantie?
  • Wat kunnen werkgevers doen om de gap te verkleinen?

DossierFemCity
Inclusief
Dit programma is ontwikkeld door
Joline Rodermans
Moderator
In samenwerking met
ProgrammareeksFemCity

FemCity is een plek waar we maatschappijkritische vraagstukken onder de loep nemen en samen bewustwording creëren, mensen samenbrengen, en allianties smeden door middel van meetups, talkshows en workshops. FemCity biedt een podium aan iedereen die zich hard maakt voor gelijkwaardigheid en inclusiviteit. Een feministische platform waar we ruimte geven aan nieuwe geluiden en nieuw stemmen om te inspireren en activeren. Aan de hand van de actualiteit gaan we in op thema’s zoals de gender pay gap, (straat)intimidatie, de ‘pink tax’, de vrouwelijke anatomie, en politieke vraagstukken. In onze dependances NewMetropolis Nieuw-West en NewMetropolis Zuidoost bouwen we intussen aan een (vrouwen)netwerk op buurtniveau. Wil je samen met ons een avond of meetup organiseren? Neem dan contact op met een van de betrokken programmamakers.