In de Lodewijk van Deysselbuurt in Amsterdam Nieuw-West is woningcorporatie Rochdale en de gemeente Amsterdam begonnen met een grootschalig herstructureringsproject. Er worden 650 woningen gerenoveerd, 512 gesloopt en 1200 bijgebouwd. Hoe beleven de bewoners deze ingrijpende veranderingen en hoe denken zij over hun eigen betrokkenheid bij deze plannen?

Dit programma is zowel fysiek als live online te volgen. Kies bij jouw reservering tussen een fysieke plek in de zaal of een online livecast reservering.

In dit programma gaan bewoners, wijkprofessionals en sociologen met elkaar in gesprek over thema’s zoals eigenaarschap en inspraak met betrekking tot de vernieuwingsplannen van woningcorporatie Rochdale en de gemeente Amsterdam in de Lodewijk van Deysselbuurt. Er wordt speciale aandacht gegeven aan verschillende denkkaders die er bestaan over de bewoners en de wijk en hoe deze de betrokkenheid en machtspositie van bewoners beïnvloeden.

Wat gaan we doen?
19:00 - 20:00

Talkshow met livestream.

20:00 - 20:30

Nagesprek met de mensen in de zaal.

ProgrammareeksNieuw-West groeit

Nieuw-West gaat enorm groeien de komende tijd. In deze programmareeks kijken we naar de gebieden waar er de komende tijd het meest gaat veranderen in de buurt.