LET OP: DIT PROGRAMMA VINDT IN ZIJN GEHEEL PLAATS VIA ZOOM: https://zoom.us/j/97786288925

Momenteel wordt er flink gebouwd in stadsdeel Nieuw-West. Zo ook in het Sloterdijkgebied, tevens ‘de Sloterdijken’ genoemd. Dit gebied bestaat uit: Sloterdijk I, II, III, IV en Sloterdijk Centrum. Het betreft qua omvang een groot gebied met daarmee veel potentie. Daarbij maakt het deel uit van een groter stedelijk uitbreidingsplan van de gemeente Amsterdam, namelijk: Haven-Stad.

Dit programma is zowel fysiek als live online te volgen. Kies bij jouw reservering tussen een fysieke plek in de zaal of een online livecast reservering.

In dit programma gaan we het vooral hebben over de ontwikkelingen in Sloterdijk Centrum, maar nadrukkelijk als onderdeel van een groter geheel. Sloterdijk Centrum wordt in flink tempo omgevormd van kantorenpark tot gemengd werk- en woongebied. Langzamerhand transformeert het tot een echte stadswijk. Dat gaat echter niet zonder slag of stoot.

Samen met een stadshistoricus, mensen die nu werken aan het ontwikkelen van het gebied en (toekomstige) bewoners gaan we gedurende het programma in gesprek over de interessante ontwikkelingen in Sloterdijk. We blikken terug op de geschiedenis van de omgeving, bekijken het gebied vanuit het nu en kijken vooruit naar de toekomst. Welke stedelijke geschiedenis kent dit gebied? Hoe staat het er nu voor met de leefbaarheid in de omgeving? En wat zijn de toekomstplannen voor het gebied?

LET OP: DIT PROGRAMMA VINDT IN ZIJN GEHEEL PLAATS BINNEN ZOOM: https://zoom.us/j/97786288925

ProgrammareeksNieuw-West groeit

Nieuw-West gaat enorm groeien de komende tijd. In deze programmareeks kijken we naar de gebieden waar er de komende tijd het meest gaat veranderen in de buurt.