Tijdens deze informatiebijeenkomst en meetup geven we iedereen de gelegenheid om mee te denken en/of feedback te geven op de programmering van de Week Tegen Racisme in 2023. Ook geven wij een update en informatie over de Open Call van de Week Tegen Racisme die tussen 18 en 23 maart 2024 zal plaatsvinden, in aanloop naar de landelijke demonstratie tegen Racisme en discriminatie. Het programma zal worden samengesteld op basis van de Open Call die is uitgezet en loopt t/m 31 oktober 2023. Daarna zal er gelegenheid zijn om te reageren, vragen te stellen en zelf een programmavoorstel aan te dragen. Tip: denk alvast na over wat jij wil bijdragen aan de Week Tegen Racisme. Tijdens de bijeenkomst ontmoet je andere betrokken Amsterdammers en grassroots organisaties. Er zal eten worden verzorgd middels een diner. Na het eten kan je ook het programma van Samen Tegen Racisme over discriminatie en ongelijkheid in de kunst en cultuursector bezoeken.

Programma
17:45-18:00 inloop met drankje
18:00-18:45 Aan tafel en eten
18:45-19:00 Presentatie met informatie over de Week Tegen Racisme 2024
19:00-19:30 Uitwisselingen programma ideeën en ruimte voor vragen
19:30-20:00 Pauze & uitloop
20:00-22:00 Programma: panel Samen Tegen racisme

 

Video-uitleg deelname open call week Tegen Racisme & Grassroots Fund:

Achtergrondinformatie Week Tegen Racisme & Open Call
De coalitie Samen Tegen Racisme organiseert jaarlijks de Week Tegen Racisme. Deze week vindt plaats in aanloop naar de landelijke Demonstratie Tegen Racisme die gehouden wordt in het kader van de Internationale Dag Tegen Racisme op 21 maart. De Week Tegen Racisme biedt een interdisciplinair programma vol theater, film, muziek, spoken word, storytelling, lezingen, workshops en dialoog. Tijdens de programma’s bespreken en agenderen we een groot aantal onderwerpen binnen de hoofdthema’s racisme en discriminatie. De programmering wordt samengesteld op basis van input uit brainstorm-bijeenkomsten en de Open Call. Meedoen aan de Open Call kan t/m 31 oktober 2o23.

DossierSamen Tegen Racisme
Inclusief
ProgrammareeksSamen Tegen Racisme

De coalitie Samen Tegen Racisme heeft als doel om discriminatie en racisme tegen te gaan en inwoners van Amsterdam te sterken om op te komen voor zichzelf en voor anderen. Om dit doel te bereiken zal de coalitie Samen Tegen Racisme, onder andere, maandelijkse bijeenkomsten organiseren bij Pakhuis de Zwijger. Tijdens deze programma's worden verschillende thema's besproken en zullen initiatieven en experts aan het woord komen. Deze worden opgenomen middels LIVECAST en zijn dus terug te kijken waarbij live aanwezigheid bij de programma's ook mogelijk is. De coalitie Samen Tegen Racisme bestaat uit Comité 21 maart, Zwart Manifest, Collectief Tegen Islamofobie en Discriminatie, Oy Vey en Pakhuis de Zwijger.