In 2023 bestaat de Week Tegen Racisme inmiddels 5 jaar, we zullen dit jubileum dan ook groots uitpakken. Tijdens deze netwerk- en brainstorm bijeenkomst geven we grassroots organisaties, activisten en betrokken burgers de gelegenheid om bij te dragen aan deze speciale editie van de Week Tegen Racisme in maart 2023. Dit onder het genot van eten en drinken. We leggen uit hoe je zelf kan meedoen aan de Week Tegen Racisme en blikken terug op de vorige edities. Er zal gelegenheid zijn om te reageren en vragen te stellen, mee te denken en zelf programma’s aan te dragen. Tijdens de bijeenkomst ontmoet je ook andere betrokken Amsterdammers, activisten en grassroots organisaties die actief zijn op het thema van racisme en discriminatie.

Let op: we zullen voor deze brainstorm met name de initiatieven die mee hebben gedaan aan de Open Call de ruimte geven om hun idee verder uit te werken samen met aanwezigen. Wil je zelf meedoen, bekijk dan de Open Call onderaan de programma pagina.

Programma:
17:30-18:00

Inloop en netwerken met snack & borrel.

18:00-18:45

Samen eten.

18:45-19:45

Brainstorm en uitwisseling programmering Week Tegen Racisme 2023.

20:00-22:00 (optioneel)

Programma: Samen Tegen Racisme – Racism in Dutch Migration and Refugee Policies

Extra: sluit na het bijeenkomst gratis aan bij het programma Racism in Dutch Migration and Refugee Policies.

Video-uitleg deelname open call week Tegen Racisme & Grassroots Fund:

Achtergrondinformatie Week Tegen Racisme & Open Call
De Week Tegen Racisme biedt een interdisciplinair programma vol kunst, films, muziek, spoken word, storytelling, lezingen, workshops en dialoog. De programmering van de Week Tegen Racisme zal uiteindelijk worden samengesteld op basis van de Open Call die loopt t/m 7 november. Tip: Denk alvast na over wat jij wil aandragen voor de Week Tegen Racisme 2023.

De coalitie Samen Tegen Racisme organiseert jaarlijks de Week Tegen Racisme waarbij dit inmiddels de 5de editie is. Deze week vindt plaats in aanloop naar de landelijke Demonstratie Tegen Racisme die gehouden wordt in het kader van de Internationale Dag Tegen Racisme op 21 maart. Tijdens de programma’s bespreken en agenderen we een groot aantal onderwerpen binnen de hoofdthema’s racisme en discriminatie.

DossierSamen Tegen Racisme
Inclusief
ProgrammareeksSamen Tegen Racisme

De coalitie Samen Tegen Racisme heeft als doel om discriminatie en racisme tegen te gaan en inwoners van Amsterdam te sterken om op te komen voor zichzelf en voor anderen. Om dit doel te bereiken zal de coalitie Samen Tegen Racisme, onder andere, maandelijkse bijeenkomsten organiseren bij Pakhuis de Zwijger. Tijdens deze programma's worden verschillende thema's besproken en zullen initiatieven en experts aan het woord komen. Deze worden opgenomen middels LIVECAST en zijn dus terug te kijken waarbij live aanwezigheid bij de programma's ook mogelijk is. De coalitie Samen Tegen Racisme bestaat uit Comité 21 maart, Zwart Manifest, Collectief Tegen Islamofobie en Discriminatie, Oy Vey en Pakhuis de Zwijger.