Extreem weer, watertekorten of overschotten, de zeespiegelstijging, het zuiveren van rioolwater. Allemaal uitdagingen waar de waterschappen verantwoordelijk voor zijn. Nederland heeft al jarenlang geleerd te leven met water. De 450 kilometer lange kustlijn en de duizenden rivieren, kanalen en sloten brengen veel uitdagingen met zich mee. De waterschappen maken keuzes over hoe we in ons land omgaan met water. Hoe beschermen we de mens tegen het water en het water tegen de mens? Wat doen we met het behoud van de natuur? Hoe kunnen we optimaal genieten van het water om ons heen? In dit programma kun jij je laten informeren en je voorbereiden op de waterschapsverkiezingen op 15 maart. Samen bepalen we de toekomst van ons water!

Dit programma is enkel fysiek te bezoeken in onze zaal. Het programma is wel later online terug te kijken via dezwijger.nl/terugkijken of via ons YouTube-kanaal.

Laat jij je stem horen tijdens de waterschapsverkiezingen? Er valt namelijk echt iets te kiezen; over hoe schoon ons water zou horen te zijn, hoeveel belasting we betalen en waar we dat geld volgens jou in zouden moeten investeren. In dit interactieve programma gaan we in gesprek met lijsttrekkers en het publiek. Aan de hand van stellingen, voordrachten en video’s bespreken we de uitdagingen en kansen van nu en later. Hoe zie jij de toekomst van ons water?

In samenwerking met
De moderator van dit programma is
Natasja van den Berg
Moderator