Zit er een gat in je favoriete kledingstuk? Neem het mee naar de Waag’s TextileLab Repair workshop tijdens het Reflow Circular Textile Festival! Schuif aan bij de stand van onze Reflow workshop begeleiders, waar je leert om met ambachtelijke technieken kledingstukken te repareren.

Let op: als je reserveert voor dit onderdeel, reserveer je voor het overkoepelende programma van het Circular Textile Festival. Met jouw aanmelding ben je welkom bij alle onderdelen van het festival.

Dit programma is enkel fysiek te bezoeken in onze zaal. Het programma is wel later online terug te kijken via dezwijger.nl/terugkijken of via ons YouTube-kanaal.

Over de workshop

Deze workshop is vanuit het Reflow-project ontworpen om kennis over te dragen over hoe je je garderobe kunt hergebruiken, repareren, verminderen, heroverwegen, recyclen en herwaarderen. Er zijn veel technieken om een ​​gat in je kledingstuk te repareren. Vroeger werden deze technieken gebruikt om gaten onzichtbaar te vermaken, maar wij vinden het veel leuker om dit met ‘stoppen’ of klein borduurwerk tot een bijzonder en zichtbaar ornament of eindresultaat te maken zodat iedereen kan zien dat je eigenhandig je kleding hebt gerepareerd. Deze vanavond concentreren we ons op 2 opties: stoppen en kleine borduursels.

Lees hier meer over Waag’s TextileLab en de Steek.

DossierReflow
Group 5 Circulair
In samenwerking met
ProgrammareeksReflow

Laat je textiel niet in rook op gaan! Per jaar belanden miljoenen kilo’s textiel in de prullenbak en worden verbrand. Help mee dit te stoppen en alle waarde uit textiel te halen. Van kleding tot schoenen en van handdoeken tot beddengoed en gordijnen. Koop minder nieuw, ruil, verkoop of geef weg, repareer en recycle. Partners van het Amsterdam Textiel Reflow project zijn; gemeente Amsterdam, Pakhuis de Zwijger, Metabolic, BMA-Techne en Waag. Gesubsidieerd EU horizon 2020.