Minder verspilling, minder vervuiling en een langere levensduur voor onze kleding en textiel; dat is wat staatssecretaris Stientje van Veldhoven graag wil. In dit tweede deel van ons LIVECAST-tweeluik gaan we dieper in op haar beleidsprogramma Circulair Textiel 2020 – 2025, dat dit najaar in de kamer wordt besproken. Wat betekent dit plan voor de koplopers en wat hebben we nodig om van een landelijk naar een regionaal plan te komen?

Het eerste deel van dit tweeluik (9 sep) is de officiële lancering van REFLOW Amsterdam. We nemen je mee naar de plannen en de mensen achter dit programma. En laten de mensen aan het woord die nu al bijdragen aan een langer leven voor kleding en textiel.

In dit tweede deel zoomen (16 sep) zoomen we in op het nieuwe landelijke beleidsplan over circulair textiel dat dit najaar in de kamer wordt behandeld. Wat voor feedback hebben experts en wat denk jij erover?

Dit programma is ontwikkeld door
Thomas van de Sandt
Programmamaker Duurzame Stad
In samenwerking met
De moderator van dit programma is
Ellen van den Adel
Partner Work in Progress
ProgrammareeksReflow

Laat je textiel niet in rook op gaan! Per jaar belanden miljoenen kilo’s textiel in de prullenbak en worden verbrand. Help mee dit te stoppen en alle waarde uit textiel te halen. Van kleding tot schoenen en van handdoeken tot beddengoed en gordijnen. Koop minder nieuw, ruil, verkoop of geef weg, repareer en recycle. Partners van het Amsterdam Textiel Reflow project zijn; gemeente Amsterdam, Pakhuis de Zwijger, Metabolic, BMA-Techne en Waag. Gesubsidieerd EU horizon 2020.