In deze reeks leren wij de vrouwen uit Amsterdam Zuidoost kennen. We gaan het hebben over de organisaties die ze hebben opgebouwd of waar ze voor werken, over waar ze nu staan en over hun persoonlijke ambities en doelen die ze nog willen bereiken in de toekomst. Wat houdt hen bezig en waar lopen ze tegenaan? Daarnaast bespreken we op welke manier het project Vrouwen van Zuidoost zou kunnen bijdragen aan hun professionele ontwikkeling en het bereiken van deze doelen.

Dit programma is enkel fysiek te bezoeken in onze zaal. Het programma is wel later online terug te kijken via dezwijger.nl/terugkijken of via ons YouTube-kanaal.
Met in dit programma
Henna Kappar
Directeur Stichting Kankerlotgenotengroep in Amsterdam Zuidoost
Gita Hacham
Schrijver, regisseur, beeldend kunstenaar
Maureen Hubbard
Projectleider Stichting Carabic

Over Vrouwen Zuidoost Talks

New Metropolis Zuidoost organiseert al de achtste Vrouwen van Zuidoost talks als onderdeel van het project Vrouwen van Zuidoost. Bij deze talks worden verschillende vrouwen uit Zuidoost uitgenodigd om te praten over hun carrière en ambities om zo ook de verbinding aan te gaan met elkaar. Ook in deze aflevering hebben we weer bijzondere vrouwen met goede ideeën en initiatieven bij ons aan tafel uitgenodigd.

Henna Kappar is vanaf 2016 actief in Amsterdam Zuidoost. Ze is de directeur van Stichting Kankerlotgenotengroep Amsterdam zuidoost. Als ervaringsdeskundige biedt ze emotionele ondersteuning aan (ex) kankerpatienten. Ook heeft Henna Kappar een eigen module ontwikkeld in het kader van schulden en emoties waarbij de focus wordt gelegd op omgaan met (negatieve) emoties. Hierbij worden de deelnemers, mensen met schulden en of met een krappe beurs, gestimuleerd en gemotiveerd om hun situatie in breder perspectief te plaatsen.

Gita Hacham is schrijfster, regisseur van film en theater en cross-media maker. Zij maakt autonoom werk. Gita Hacham schrijft toneel, scenario’s, poëzie en spoken word. Gita schrijft toneel in opdracht. Schrijft haar eigen toneelteksten. Zij maakt beeldende kunst in vorm van Art-installaties, vaak in de vorm van cross-media. Beeld/film, geluid, objecten. Het publiek als toeschouwer en deelnemer. Zij heeft voor tv geschreven. Zij maakt haar eigen (korte) films. Ze treedt daarmee op, op uitnodiging en maakt haar eigen avondvullende voorstellingen hiermee. Regelmatig met muzikanten. Met eigen filmmateriaal. Gita behoort tot de groep waar men bij need for legacy over spreekt. Zij speelden in de allereerste multiculturele toneelgroep DNA van Rufus Collins. En ontwikkelt zich daar als schrijver en regisseur. Gita Hacham geeft les aan de Amsterdamse hogeschool voor de kunsten. En o.a. aan de OBA aan de Bijlmerplein in Amsterdam. Zij is artistiek leider van de schrijfopleiding Filling the Gap en geeft ook les in toneelschrijven, scenario, regie en poëzie schrijven. Zij is scriptdoctor, begeleider en mentor. Gita Hacham is Adviseur geweest bij het Amsterdams Fonds voor de Kunst. Mentor bij Cultuur en Ondernemer.

Maureen Hubbard is mede-leider van Stichting Carabic. De stichting ondersteunt ruim 500 kwetsbare bewoners in Amsterdam Zuidoost: van gezinnen en eenzame ouderen, tot bewoners in de schuldhulp en ongedocumenteerde mensen zonder werk. De stichting levert voedselpakketten, maar ook kleding, computers, knuffels en speelgoed aan diegene die dat hard nodig hebben. Op IJburg heeft de stichting een community-centrum speciaal gericht op jongeren. Op vrijdag openen ze ook op Mijehof een community-centrum.

ProgrammareeksVrouwen van Zuidoost Talks

In deze reeks leren wij de vrouwen uit Amsterdam Zuidoost kennen. We gaan het hebben over de organisaties die ze hebben opgebouwd of waar ze voor werken, over waar ze nu staan en over hun persoonlijke ambities en doelen die ze nog willen bereiken in de toekomst. Wat houdt hen bezig en waar lopen ze tegenaan?