In deze reeks leren we de vrouwen uit Amsterdam Zuidoost kennen. We gaan het hebben over de organisaties die ze hebben opgebouwd of waar ze voor werken, over waar ze nu staan en over hun persoonlijke ambities en doelen die ze nog willen bereiken in de toekomst. Wat houdt hen bezig en waar lopen ze tegenaan? Daarnaast bespreken we op welke manier het project Vrouwen van Zuidoost zou kunnen bijdragen aan hun professionele ontwikkeling en het bereiken van deze doelen.

Dit programma is enkel fysiek te bezoeken in onze zaal. Het programma is wel later online terug te kijken via dezwijger.nl/terugkijken of via ons YouTube-kanaal.

New Metropolis Zuidoost organiseert als onderdeel van het project vier Vrouwen van Zuidoost-talks waarin verschillende vrouwen uit Zuidoost worden uitgenodigd om te praten over hun carrière en ambities en zo ook de verbinding aangaan met elkaar. In deze derde aflevering van Vrouwen van Zuidoost-talks gaan we in gesprek met Haidy Bijnaar, Roxane Ikpen en Cary Speksnijder en Marassa.

Roxart98, oftewel Roxane Ipken, is beeldend kunstenaar. Haar werk en het materiaal dat ze gebruikt is erg gevarieerd en ze hoopt mensen ermee te inspireren, prikkelen en motiveren.

Haidy Bijnaar is de oprichter van MeerMaatjes en Stichting Buurvrouwennetwerk Gaasperdam. MeerMaatjes organiseert diverse projecten binnen het sociale domein. Zo worden er ontmoetingen en activiteiten georganiseerd voor senioren, mantelzorgers en naasten van verslaafden. Het buurvrouwennetwerk heeft als missie om het sociaal isolement van vrouwen te doorbreken en hen te stimuleren te participeren in de maatschappij.

Cary Speksnijder is coördinator van kunstenaarscollectief Open Ateliers bij Kruitberg, gelegen bij metrostation Kraaiennest. Kruitberg telt 36 ateliers en deze ruimtes bieden makers de kans om hun artistieke praktijk te ontwikkelen.

 

 

 

 

ProgrammareeksVrouwen van Zuidoost Talks

In deze reeks leren wij de vrouwen uit Amsterdam Zuidoost kennen. We gaan het hebben over de organisaties die ze hebben opgebouwd of waar ze voor werken, over waar ze nu staan en over hun persoonlijke ambities en doelen die ze nog willen bereiken in de toekomst. Wat houdt hen bezig en waar lopen ze tegenaan?