In deze speciale editie van de reeks ‘Vrouwen van Zuidoost’ gaan we in gesprek met vrouwen die al bekend zijn in Amsterdam Zuidoost en die we veel gaan zien in de aankomende jaren. Met een nieuwe aankomende bestuursperiode komen ook nieuwe kansen en uitdagingen voor ons stadsdeel, iets waar we uitgebreid bij stil willen staan. Kijkend naar gentrificatie en de verdubbeling van het aantal inwoners moeten we ervoor zorgen dat de minder bedeelden in ons stadsdeel niet in de verdrukking komen. Daarnaast is er ook 60 miljoen euro vrij gemaakt voor stadsdelen Noord, Nieuw-West én Zuidoost om kansenongelijkheid tegen te gaan. Hoe pakken we deze problemen en mogelijkheden aan? Waar liggen de prioriteiten? En hoe wordt er naar vrouwelijk leiderschap gekeken? Hierover gaan we in gesprek met de vrouwen die aankomende bestuursperiode aan de slag gaan met deze belangrijke vraagstukken in Zuidoost.

 

Dit programma is enkel fysiek te bezoeken in onze zaal. Het programma is wel later online terug te kijken via dezwijger.nl/terugkijken of via ons YouTube-kanaal.
ProgrammareeksVrouwen van Zuidoost Talks

In deze reeks leren wij de vrouwen uit Amsterdam Zuidoost kennen. We gaan het hebben over de organisaties die ze hebben opgebouwd of waar ze voor werken, over waar ze nu staan en over hun persoonlijke ambities en doelen die ze nog willen bereiken in de toekomst. Wat houdt hen bezig en waar lopen ze tegenaan?