In deze reeks leren we de vrouwen uit Amsterdam Zuidoost kennen. We gaan het hebben over de organisaties die ze hebben opgebouwd of waar ze voor werken, over waar ze nu staan en over hun persoonlijke ambities en doelen die ze nog willen bereiken in de toekomst. Wat houdt hen bezig en waar lopen ze tegenaan? Daarnaast bespreken we op welke manier het project Vrouwen van Zuidoost zou kunnen bijdragen aan hun professionele ontwikkeling en het bereiken van deze doelen.

Dit programma is enkel fysiek te bezoeken in onze zaal. Het programma is wel later online terug te kijken via dezwijger.nl/terugkijken of via ons YouTube-kanaal.

Noura Ismail
Noura Ismail is Strategisch Adviseur Financiën bij de gemeente Amsterdam. Zij zet haar passie voor cijfers graag in om de prachtige stad Amsterdam te adviseren hoe het geld efficiënt besteed kan worden. Daarnaast is Noura Ismail co-founder van BrushHour: een initiatief om mondzorg te verbeteren bij kinderen en tandproblematiek aan te pakken. Hiermee heeft zij de Best New Partnership Award gewonnen. Ook begeleidt Noura Ismail scholieren in talentontwikkeling via het cross culturele programma van Giving Back. Dit doet zij om de maatschappelijke missie die zij voelt na te streven en anderen te inspireren samen de wereld een klein beetje beter te maken. In haar vrije tijd gaat Noura Ismail graag op pad met haar museumkaart om de mooie kunst te zien wat de stad te bieden heeft.

Donna Lewis
Donna Lewis is CEO van het bedrijf CRUDON Productions dat ze samen met Gordon Cruden heeft opgericht. Dit bedrijf heeft met CRUDON Music een eigen label en is CRUDON Publishing de muziekuitgeverij. Onder dit management valt ook het ZO! Gospel Choir dat ook is opgestart door Donna Lewis samen Gorden Cruden en haar zus Berget Lewis. Het doel hiervan was om jonge talentvolle zangers een netwerk, platform en podium te bieden waarmee ze zichtbaar werden voor een groot publiek. Dit bleek een regelrecht schot in de roos te zijn. Het inmiddels bekroonde ZO! Gospel Choir is in de bijna afgelopen afgelopen 12 jaar uitgegroeid tot het populairste en meest gevraagde koor van Nederland en uitgegroeid tot een begrip.

Yvette Albertzoon
Yvette Albertzoon is voorzitter van de Stichting Participatie team Amsterdam Zuidoost. De Stichting zet zich sinds 2008 in voor vrouwen en senioren in Amsterdam Zuidoost. Dit doen ze bijvoorbeeld door het organiseren van laagdrempelige activiteiten gericht op participatie. Tijdens de coronacrisis is vanuit de stichting een buddy project gestart waarbij de ruim vijftien vrijwilligers wekelijks contact hebben met senioren uit het stadsdeel. De groep senioren en vrouwen met een migranten achtergrond is zeer divers en heeft tegelijkertijd vaak specifieke problemen. Een vaak vergeten groep. Yvette doet dit vrijwilligerswerk al jaren met veel passie en bevlogenheid naast haar fulltime baan. Daarnaast is ze initiatiefnemer en gespreksleider van Meet and Eat. Tijdens dit initiatief voeren vrouwen onderling gesprekken met elkaar over vrouwen- en taboeonderwerpen.

Dit programma is ontwikkeld door
Angelique Hoogmoed
De moderator van dit programma is
Fadoua Alaoui
T.V. Host & dagvoorzitter
ProgrammareeksVrouwen van Zuidoost Talks

In deze reeks leren wij de vrouwen uit Amsterdam Zuidoost kennen. We gaan het hebben over de organisaties die ze hebben opgebouwd of waar ze voor werken, over waar ze nu staan en over hun persoonlijke ambities en doelen die ze nog willen bereiken in de toekomst. Wat houdt hen bezig en waar lopen ze tegenaan?