Dit programma is enkel fysiek te bezoeken in onze zaal. Het programma is wel later online terug te kijken via dezwijger.nl/terugkijken of via ons YouTube-kanaal.

New Metropolis Zuidoost organiseert als onderdeel van het project vier Vrouwen van Zuidoost-talks waarin verschillende vrouwen uit Zuidoost worden uitgenodigd om te praten over hun carrière en ambities en zo ook de verbinding aangaan met elkaar. Op 13 december vindt alweer de laatste editie van 2021 plaats, met aan tafel: Gwen Denswil, Gatoen Gourie, Amaria Kabba en Nedda Sou.

Gatoun Gourie is de oprichter van de Vluchtenlingen Vrouwen Raad. Deze raad zet zich in voor het behartigen van de belangen en het vergroten van de participatie van vrouwelijke vluchtelingen. Zo organiseert de Raad thema-bijeenkomsten over onderwerpen als onderwijs, gezondheid en werkgelegenheid en worden er ook lessen in de Nederlandse taal gegeven.

Amaria Kabba is zangeres. Ze heeft in 2021 verschillende nummers uitgebracht op Spotify, waaronder haar nieuwst single “Under Water”.

Gwen Denswil is de beheerder van het instagramaccount Black Girl Be Safe, waar ze aandacht besteed aan de veiligheid van zwarte vrouwen. Zo maakt ze bijvoorbeeld posts over mentale gezondheid en empowerment. Ook is ze tijdens de corona lockdown het initiatief Black Girl Skate begonnen. Vrouwen vanuit heel Nederland kwamen naar het Bijlmerparktheater om de rollerskate evenementen bij te wonen en samen een dag te skaten.

Nedda Sou is DJ, urban dancer en choreograaf. Ze danste in verschillende commerciële shows voor onder meer Footlocker, Nike, TMF en MTV en heeft meegewerkt aan verschillende theaterproducties. Nu is ze docent hip hop en house bij Hip Hop Academy Foundation op de Amsterdamse Poort.

Dit programma is ontwikkeld door
Angelique Hoogmoed
In samenwerking met
De moderator van dit programma is
Fadoua Alaoui
T.V. Host & dagvoorzitter
ProgrammareeksVrouwen van Zuidoost Talks

In deze reeks leren wij de vrouwen uit Amsterdam Zuidoost kennen. We gaan het hebben over de organisaties die ze hebben opgebouwd of waar ze voor werken, over waar ze nu staan en over hun persoonlijke ambities en doelen die ze nog willen bereiken in de toekomst. Wat houdt hen bezig en waar lopen ze tegenaan?