De Stad

Verdichten en vergroenen

Het contrast als kans voor nieuwe woon- en recreatiemilieus.
vrijdag 20 nov 2020, 15.00
vr 20 nov 2020, 15.00
Online via LIVECAST

De stedenbouwkundige opzet van Amsterdam-Noord kent monofunctionele woonwijken, afgewisseld met parken en groene verbindingen. Deze groene buffers worden op veel plaatsen gebruikt voor sportvoorzieningen, volkstuinen en niemandsland, waardoor ze moeilijk doorwaadbaar zijn. Kunnen we het aanwezige groen een facelift geven en de verbindingen naar het landschap buiten de stad verbeteren? En kan dit landschap ook – meer dan nu – functies opnemen die de stad vooruit helpen? En biedt de verbetering van het groen dan ook speelruimte voor verdichting van de ‘rode’ gebieden? Kortom: Kunnen woningbouw en het versterken van groenverbindingen samen op gaan?

LIVECAST

In verband met de aanbevelingen door het RIVM betreffende het coronavirus, zendt Pakhuis de Zwijger nu dagelijks online programma's uit waarbij je live en gratis kunt meekijken via de LIVECAST of zelfs mee kunt praten via de Zoom webinar. Reserveer snel en kijk/praat mee via de onderstaande gele buttons.

Praat mee via Zoom Bekijk de LIVECAST

Het tweede deel van deze sessie staat in het teken van het trekken van conclusies door Like Bijlsma (PBL) en Merten Nefs (VDM) over de voorstellen en analyses voortkomend uit de ontwerpstudie ‘Het stadsranden-lab’.

vrijdag 20 nov 2020, 15.00
Online via LIVECAST