Op het bord van de toekomst hebben granen een glansrol. Een feest voor (thuis)koks, want iedere graansoort en teeltlocatie heeft zijn eigen kwaliteiten. Graan is het meest gegeten ingrediënt ter wereld, maar de grote diversiteit is door efficiëntie en schaalvergroting verloren gegaan. Daarnaast wordt circa ¾ van het graan wereldwijd verwerkt tot veevoer. Zonde, want we kunnen hier ook heerlijke gerechten van koken voor mensen. Het tweede programma in de reeks De Graan Gesprekken gaat over eetcultuur, nieuwe gewoonten en vergeten granen met de focus op (bak)tarwe. Graan als basis voor brood, maar ook voor speciaal bier, sojasaus en plantaardige burgers. Hoe smaakt goed graan? Wat doet tarwe voor onze gezondheid? Welke innovaties kunnen we op ons bord verwachten?
Programma & diner
Voor dit programma is het mogelijk om aan te schuiven voor een graandiner om 18:30. Een speciale daghap op basis van goede granen van Nederlandse bodem. De maaltijd kost €24,- (inclusief drankje en servicekosten). Reserveer voor het programma en koop vervolgens via de link in de bevestigingsmail of via deze pagina een ticket voor het diner. Tickets kunnen niet worden geannuleerd.
Over het programma
In dit tweede programma van de reeks de Graan Gesprekken verkennen we innovaties in de keuken en ontdekken we de smaak van graan. In gesprek met voedingsdeskundigen, bakkers, brouwers en andere graankenners over goed en gezond graan.