Op 15 maart 2023 mogen we stemmen en op woensdag 1 maart organiseren Stichting Stem op een Vrouw en Pakhuis de Zwijger een verkiezingsevent voor de aankomende Provinciale Staten en Waterschapsverkiezingen. Want wat doen het Waterschap en de Provincie eigenlijk? Wat is de status quo van vrouwen in deze organen? Waar vind je alle informatie, en bovenal: wat zijn de politieke verschillen? Met o.a. spoken word door Rachel Rumai Diaz en een lesje politieke vrouwengeschiedenis met hulp van kennisinstituut Atria.

Bij dit programma zal er een een NGT tolk aanwezig zijn.

Dit programma is zowel fysiek als live online te volgen. Kies bij jouw reservering tussen een fysieke plek in de zaal of een online livecast reservering.
DossierFemCity
Inclusief

Teresa da Silva Marcos: Mentornetwerk & kandidaat Provinciale Staten

Teresa is in Portugal geboren en is sinds 1984 door haar huwelijk zeer betrokken bij de Nederlandse samenleving. Teresa is zelfstandig ontwerper, taaldocent en trainer bij ProDemos. Daarnaast is zij tussen 2014-2018 en vanaf 2022-tot op het heden Raadslid in de gemeente Velsen, namens D66. Sinds 2018 is zij lid van het regiobestuur van D66 Noord-Holland, in de functie van Politiek-secretaris. Ze is er tevens Vicevoorzitter

Rachel Rumai Diaz: Spoken word

Rachel is een schrijver, dichter, en performance artist. Ze is werkzaam bij Stem op een Vrouw en oprichter van literaire platform voor intersectioneel feminisme Zus ‘n Zo. In 2020 is zij uitgeroepen door het NRC Handelsblad tot een van de 101 nieuwe talenten op cultureel gebied uit Nederland en Nederlandstalig België. Middels haar werk gaat Rachel op zoek naar verbinding tussen kunst en activisme, zowel op het podium als achter de schermen zet zij zich in om bewustzijn te creëren en meer ruimte te maken voor ongehoorde stemmen. Vanwege haar Afro-Latijns Amerikaanse en Caribische achtergrond heeft ze een ruime visie op de maatschappij en is ze vooral geïnteresseerd in projecten rondom erfgoed, identiteit, intersectioneel feminisme en transculturele kunst.

Mojdeh Feili: Teamlid Stem op een Vrouw

Journalist, schrijver, redacteur en programmamaker. & team onderzoek bij Stem op een Vrouw

Els Otterman: Mentornetwerk & Hoogheemraad

Irthe de Jong: Bestuurslid Jonge Klimaatbeweging

Devika Partiman: Directeur Stem op een Vrouw

 

 

 

 

Dit programma is ontwikkeld door
Partners
De moderator van dit programma is
Charisa Chotoe
Presentator & verslaggever
ProgrammareeksFemCity

FemCity is een plek waar we maatschappijkritische vraagstukken onder de loep nemen en samen bewustwording creëren, mensen samenbrengen, en allianties smeden door middel van meetups, talkshows en workshops. FemCity biedt een podium aan iedereen die zich hard maakt voor gelijkwaardigheid en inclusiviteit. Een feministische platform waar we ruimte geven aan nieuwe geluiden en nieuw stemmen om te inspireren en activeren. Aan de hand van de actualiteit gaan we in op thema’s zoals de gender pay gap, (straat)intimidatie, de ‘pink tax’, de vrouwelijke anatomie, en politieke vraagstukken. In onze dependances NewMetropolis Nieuw-West en NewMetropolis Zuidoost bouwen we intussen aan een (vrouwen)netwerk op buurtniveau. Wil je samen met ons een avond of meetup organiseren? Neem dan contact op met een van de betrokken programmamakers.