Seksuele intimidatie en seksueel geweld vinden plaats op verschillende plekken in onze maatschappij: thuis, op school, online en op straat. Té veel van ons maken dit zelf mee, iedereen kent wel iemand die hier slachtoffer van is geworden. Dit moet anders. Op 21 juni opent burgemeester Halsema om 13.30 uur de themaweek ‘Seksueel geweld raakt ons allemaal’. Tijdens deze week wordt middels verschillende activiteiten extra aandacht gevraagd voor dit maatschappelijke probleem. Woon de opening bij en praat mee met het panel over thema’s als consent, online shaming en exposing en seksuele (straat)intimidatie. De vrouwen van Damn, Honey zijn ook aanwezig voor een maatschappelijk intermezzo.

 

Dit programma is enkel fysiek te bezoeken in onze zaal. Het programma is wel later online terug te kijken via dezwijger.nl/terugkijken of via ons YouTube-kanaal.
DossierFemCity
Inclusief

De themaweek Seksueel geweld raakt ons allemaal wordt georganiseerd door het Centrum Seksueel Geweld, de GGD, het Actiecentrum Veiligheid en Zorg en de Gemeente Amsterdam.

Zie het gehele programma op:

www.amsterdam.nl/tegenseksueelgeweld

Dit programma is ontwikkeld door
In samenwerking met
ProgrammareeksFemCity

FemCity is een plek waar we maatschappijkritische vraagstukken onder de loep nemen en samen bewustwording creëren, mensen samenbrengen, en allianties smeden door middel van meetups, talkshows en workshops. FemCity biedt een podium aan iedereen die zich hard maakt voor gelijkwaardigheid en inclusiviteit. Een feministische platform waar we ruimte geven aan nieuwe geluiden en nieuw stemmen om te inspireren en activeren. Aan de hand van de actualiteit gaan we in op thema’s zoals de gender pay gap, (straat)intimidatie, de ‘pink tax’, de vrouwelijke anatomie, en politieke vraagstukken. In onze dependances NewMetropolis Nieuw-West en NewMetropolis Zuidoost bouwen we intussen aan een (vrouwen)netwerk op buurtniveau. Wil je samen met ons een avond of meetup organiseren? Neem dan contact op met een van de betrokken programmamakers.