Tijdens het tiende en laatste programma van The Voice of Urban Nature mag je dromen. Dromen en filosoferen over een stad waar de stem van de natuur centraal staat. Hoe maken we beslissingen over onze leefomgeving samen met menselijk en niet-menselijk leven? Hoe zorgen we dat de stad groen en gezond is en blijft? Welke vergroening maakt onze gebouwen, onze voetpaden, straten en parken beter voor alle inwoners van de stad. Genoeg om het over te hebben dus, kom je met ons dromen?

Dit programma is zowel fysiek als live online te volgen. Kies bij jouw reservering tussen een fysieke plek in de zaal of een online livecast reservering.

In dit laatste en extra lange programma in de reeks The Voice of Urban Nature kijken we terug naar negen programma’s over onze relatie met natuur. We gingen met elkaar in gesprek over natuurinclusief voedsel verbouwen, groen doen in je eigen straat, biobased bouwmaterialen, groen in relatie tot gezondheid. Veel inspiratie en informatie! Nu is het tijd om verder in de toekomst te kijken: hoe ziet de ideale groene stad van de toekomst eruit?

René van der Velde is Associate Professor Landscape Architecture & Urban Forestry at TU Delft. Hij focust zich op groene infrastructuur en Stadsbossen. Op het moment is hij o.a. bezig met onderzoek dat kijkt naar de ‘biocities’ van de toekomst.

Lenno Munnikes is directeur-bestuurder van de Flevo Campus. Hij heeft Geschiedenis en Antropologie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Hij is momenteel ook wetenschappelijk medewerker aan de KU Leuven.

Niek Roozen is landschapsarchitect van o.a. de Floriade. Hij wilt met zijn architectuur bijdragen aan een gezondere wereld. Hij heeft talloze tuinen en parken ontworpen, ook op internationaal niveau.

Ria van Dijk is senior stedenbouwkundige bij de gemeente Almere, werkt aan de wijk Hortus, als nalatenschap van de Floriade, en het Centrum van Almere. Werkt aan de invulling van alle duurzaamheids facetten in de gebiedsontwikkeling.

Niels Kuijpens is student aan de Hanzehogeschool in Groningen. Daar zit hij is het derde jaar van de opleiding: Industrieel Project Ontwerpen. Hij probeert klimaatverandering aan te pakken met zijn ‘klimaatboom’, gemaakt van gerecycled plastic.

Dick Scholtus is landschapsarchitect en gebruikt innovatieve middelen zoals Kunstmatige Intelligentie om te kijken naar de stad van morgen.

Monique van der Plas is Programmamanager Growing Green Cities & The Voice of Urban Nature op de Floriade. Ze heeft ervaring met politiek, operationele management en coaching.

Dagmar Keim is projectleider Amsterdamse bijdrage aan Floriade Expo 2022 en lid van het SURE netwerk. Ze heeft een achtergrond in beleid en heeft meegewerkt aan nationale beleidsstukken, waaronder de ‘Structuurvisie Infrastructuur en Milieu (SVIR)’ en de ‘visie op het groen van Nederland’.

Rens de Boer is onderzoeker Nature-based Solutions en Stadsecoloog aan de Universiteit van Wageningen. In zijn onderzoeken is hij vooral werkzaam binnen de stedelijke context.

Patrick van Beveren is teammanager Groene en Gezonde steden bij de gemeente Amsterdam.

Jesse Luijendijk is sinds 14 juli 2022 wethouder van de gemeente Almere. Jesse Luijendijk is verantwoordelijk voor beheer openbare ruimte, klimaatadaptatie, biodiversiteit, dierenwelzijn, natuur en water, stadslandbouw en voedselvoorziening. Ook zitten de programmalijnen Almere 2.0: Groene en waterrijke identiteit en de uitvoeringsagenda Almere, stad met toekomst: Ecologie IJmeer Markermeer in zijn portefeuille.

Sharon de Miranda is bekend van onder andere het televisieprogramma BinnensteBuiten, was chef-kok van Food Forum, het paviljoen van provincie Flevoland op Floriade Expo 2022. Geïnspireerd door een Nederlandse moeder, Surinaamse vader en half Indische oma maakt ze gerechten uit alle windstreken.

ProgrammareeksThe Voice of Urban Nature

Hoe kunnen we beter luisteren naar en samenleven met de natuur?