Op 31 oktober start in Glasgow COP26, de VN-klimaattop waar alle landen bijeenkomen om de klimaatcrisis te bespreken en op zoek te gaan naar oplossingen. Eén zo’n oplossing is het verduurzamen van reizen binnen Europa, daarom wil de EU met de Europese Green Deal transport duurzamer maken. Youth for Sustainable Travel organiseert dit jaar samen met onder anderen ProRail, NS en Eurostar, de Rail to the COP. Zij gaan samen met deelnemers aan de COP uit Nederland, België, Frankrijk én Duitsland met de trein naar Glasgow, om aandacht te vragen voor de trein als duurzaam vervoermiddel. Tijdens dit programma gaan we samen met sprekers en publiek op zoek naar hoe de trein kan bijdragen aan een duurzame toekomst voor Europa.

Dit programma is zowel fysiek als live online te volgen. Kies bij jouw reservering tussen een fysieke plek in de zaal of een online livecast reservering.

Het programma zal bestaan uit een livecast van ongeveer een uur, tijdens deze livecast is online-interactie via mentimeter mogelijk. Daarna volgt een gesprek met de zaal van (maximaal) nog eens een uur, het tweede uur van het programma is alleen offline.

Dit programma is ontwikkeld in samenwerking met de Europese Unie, Rail to the COP en ProRail.