In de nieuwe programmareeks ‘Amsterdamse Iconen’ ontvangen we elke editie een bijzondere Amsterdammer waarmee we in gesprek gaan over diens werk, leven en band met de stad. Dit keer voormalig voetballer en directeur Favela street (Roxanne) Rocky Hehakaija. Voetballer worden en spelen in uitverkochte stadions was haar droom, ze schopte het op het veld tot jong oranje en was later onderdeel van Edgar Davids street legends, waar ze over de hele wereld panna’s uitdeelde met o.a. Jermaine Vanenburg, Zaid el Morabiti en Ricardo Pinto. Al bijna 10 jaar creëert Rocky met haar stichting Favela street een nieuwe generatie rolmodellen middel-straatvoetbal. En als kers op haar voetbalcarrière zit zij in de game FIFA streets. Ook staat Rocky geregeld in een uitverkochte stadion als stadion speaker bij de Oranje leeuwinnen. Tijd dus voor een goed gesprek met deze bijzondere Amsterdammer!

Dit programma is enkel fysiek te bezoeken in onze zaal. Het programma is wel later online terug te kijken via dezwijger.nl/terugkijken of via ons YouTube-kanaal.

Over Rocky Hehakaija

Rocky Hehakaija is een bekend gezicht in de internationale straatvoetbalwereld. Zij is het eerste en enige vrouwelijke lid van de Street Legends, het beste straatvoetbalteam ter wereld met ex-profvoetballer Edgar Davids als aanvoerder. Met dit team heeft Rocky op internationaal niveau verscheidene demonstraties en clinics gegeven, o.a. in de sloppenwijken van Zuid-Afrika, Ghana, Kenia en Brazilië. De sportieve Rocky schopte het tot het Nederlands elftal, maar door een ernstige knieblessure werd ze op jonge leeftijd gedwongen te stoppen met voetbal. Hierdoor viel haar droom om internationaal succes te behalen als profvoetballer in duigen, wat een zware domper was voor de ambitieuze voetballer. Maar in plaats van bij de pakken neer te zitten, besloot ze het roer drastisch om te gooien. Rocky Hehakaija richtte de stichting Favela Street op. Met de kracht van straatvoetbal creëert ze een nieuwe generatie sterke rolmodellen in achterstandswijken. Favela Street is actief in o.a. Brazilië, Haïti, Curaçao en Nederland. Nu inspireert ze jonge vrouwen overal ter wereld met haar positieve instelling en voetbal skills, en fungeert ze als rolmodel voor jongeren uit sloppenwijken over de hele wereld. Rocky ontmaskerde de Mol en wint het 21e seizoen van Wie is de Mol. De gewonnen geldprijs heeft Rocky geïnvesteerd in haar eigen stichting Favela Street.

ProgrammareeksAmsterdamse Iconen

Twee keer per maand gaan we op vrijdagavond een uur lang in gesprek met een iconische Amsterdammer.