In de nieuwe programmareeks ‘Amsterdamse Iconen’ ontvangen we elke editie een bijzondere Amsterdammer waarmee we in gesprek gaan over diens werk, leven en band met de stad. Dit keer met mede-oprichter Edson Sabajo van het wereldberoemde streetwearlabel Patta. Tijdens zijn middelbare schoolcarrière heeft hij kennis gemaakt met de Hip Hop cultuur. Daar ontstond voor hem en mede-oprichter Guillaume ‘Gee’ Schmidt de liefde voor sneakers en kwam het idee om een exclusieve sneaker winkel te openen. Patta begon 20 jaar geleden als een klein winkeltje aan de Nieuwezijds Voorburgwal, maar is inmiddels uitgegroeid tot een wereldberoemd streetwear merk inclusief een eigen kledinglijn, runningteam, soundsystem en foundation. Tijd om met deze inspirerende en creatieve Amsterdammer in gesprek te gaan!

Dit programma is enkel fysiek te bezoeken in onze zaal. Het programma is wel later online terug te kijken via dezwijger.nl/terugkijken of via ons YouTube-kanaal.

Over Edson Sabajo

Edson Sabajo (1972) is geboren en getogen in de Staatsliedenbeurt. Om in zijn jeugdjaren zelf een mooie sneaker te betalen nam hij een krantenwijkje. Hij is één van de twee oprichters van het Nederlandse streetwear merk Patta. Nadat Edson Sabajo en Guillaume Schmidt elkaar ontmoet hadden bij Fat Beats, een platenwinkel waar Edson de manager was, richtte het duo in 2004 Patta op. Aanvankelijk verkochten ze voornamelijk schoenen, speciale edities uit het buitenland. Inmiddels is Patta uitgegroeid tot een groot internationaal kledingmerk. Door middel van samenwerkingen met o.a. jonge kunstenaars, delen deze oprichters hun ‘podium’ graag met de volgende generatie.

ProgrammareeksAmsterdamse Iconen

Twee keer per maand gaan we op vrijdagavond een uur lang in gesprek met een iconische Amsterdammer.