Misschien wel de urgentste baan van Nederland: Rob Jetten had hem al op zijn 34e als minister voor Klimaat en Energie. Daarmee is de jongste minister van Rutte IV nu ruim een jaar eindverantwoordelijk voor de Nederlandse koers in zowel de klimaatcrisis als de energiecrisis, die slechts een paar weken na zijn aantreden uitbrak. We gaan met de minister in gesprek over beleid in tijden van crisis. Wordt de urgentie van de klimaatcrisis genoeg gevoeld in Den Haag? Wat gaan we de komende jaren in ons dagelijks leven merken van klimaatbeleid? En hoe kan de transformatie naar een schone samenleving versneld worden in een rap polariserend landschap? We vragen het de zelfbenoemde klimaatdrammer aan de vooravond van de grote protesten van zowel Farmers Defence Force als Extinction Rebellion en de Provinciale Statenverkiezingen een paar dagen later. Fossiele subsidies, stikstof en kernenergie: een vrijdagavond vol explosieve dossiers met minister Rob Jetten.

Dit programma is enkel fysiek te bezoeken in onze zaal. Het programma is wel later online terug te kijken via dezwijger.nl/terugkijken of via ons YouTube-kanaal.
Met in dit programma

Over de spreker

Rob Jetten (1987) is sinds 10 januari 2022 minister voor Klimaat en Energie in het kabinet-Rutte IV. Daarvoor was hij Tweede Kamerlid en fractievoorzitter voor D66. Eerder was Jetten gemeenteraadslid (fractievoorzitter) in Nijmegen en voorzitter van de Jonge Democraten, de jongerenorganisatie van D66. Hij werkte bij ProRail als regiomanager bouwmanagement in Noord-Oost-Nederland. Tot aan zijn verkiezing tot fractievoorzitter was de heer Jetten woordvoerder economische zaken, klimaat en energie, gaswinning, spoor en democratische vernieuwing. Jetten studeerde Bestuurskunde aan de Radboud Universiteit.

 

Dit programma is ontwikkeld door
Rico Disco
Programmamaker Duurzame Stad
De moderator van dit programma is
Servaz van Berkum
Moderator
ProgrammareeksIn gesprek met