Amsterdam is 10000 m2 aan innovatieve, waterbergende groene daken rijker door het project ‘RESILIO’. En dat is goed nieuws want deze blauw-groene daken dragen bij aan een klimaatadaptieve stad! Het groen op deze daken geeft namelijk een boost aan de biodiversiteit en biedt verkoeling voor de omgeving. En het waterbergende vermogen van de daken maakt dat regenwater beter gemanaged kan worden, want bij hevige buien wordt het water vastgehouden en bij droogte losgelaten. Deze innovatieve ontwikkeling biedt dus een oplossing voor de klimatologische uitdagingen waar we voor staan. Betekent dit dan dat we ze overal kunnen plaatsen?

Dit programma is zowel fysiek als live online te volgen. Kies bij jouw reservering tussen een fysieke plek in de zaal of een online livecast reservering.

Negen partners hebben de afgelopen drie jaar door financiering van het Urban Innovative Actions Fund van de Europese Commissie ruim 10.000 m2 aan blauw-groene daken gerealiseerd in Amsterdam. Er zijn 7 woningcorporatiedaken getransformeerd, 2 innovatielabs opgezet (Benno Premselahuis van de HvA en Ite Boeremastraat van Gemeentelijk Vastgoed) en nog eens 5 particuliere initiatieven hebben gebruik gemaakt van de subsidieregeling blauw-groene daken. Het project regelde niet alleen de aanleg, maar er is ook onderzoek gedaan naar de werking en optimalisatie van een blauw-groen dak. Als geen ander weten de partners dus wat er bij zo’n duurzame ontwikkeling komt kijken en wat de hobbels en de kansen zijn. Dit alles delen ze tijdens een presentatie over het project en een panelgesprek over de kansen.

Voor alle dakeigenaren en andere geïnteresseerden start om 20.00 een workshop. Daarin worden alle stappen van ambitie tot aanleg in kaart gebracht. Waar moet je rekening mee houden? Wat is de strategie? Hoe ziet zo’n dak eruit en wat maakt het dak zo slim en innovatief?

Let op! Met jouw reservering ben je welkom bij alle programma’s deze avond. Alle onderdelen zijn vrij te bezoeken, zodat je van nog meer groen kan genieten.

 

DossierGroene daken
Fill 175 WeMakeThe.City Green

Dit programma is ontwikkeld door
In samenwerking met
De moderator van dit programma is
Thomas van de Sandt
Programmamaker Duurzaamheid