Amsterdam is 10000 m2 aan innovatieve, waterbergende groene daken rijker door het project ‘RESILIO’. En dat is goed nieuws want deze blauw-groene daken dragen bij aan een klimaatadaptieve stad! Het groen op deze daken geeft namelijk een boost aan de biodiversiteit en biedt verkoeling voor de omgeving. En het waterbergende vermogen van de daken maakt dat regenwater beter gemanaged kan worden, want bij hevige buien wordt het water vastgehouden en bij droogte losgelaten. Deze innovatieve ontwikkeling biedt dus een oplossing voor de klimatologische uitdagingen waar we voor staan. Betekent dit dat we ze overal kunnen plaatsen?

Voor alle dakeigenaren en andere geïnteresseerden start om 20.00 een workshop. Onder leiding van Jan Henk Tigelaar werken we een concrete case uit: het dak van het KIT Royal Tropical Institute. We doorlopen alle stappen van ambitie tot aanleg van een blauw-groen dak. Waar moet je rekening mee houden? Wat is de strategie? Hoe ziet zo’n dak eruit en wat maakt het dak zo slim en innovatief?

Uiteraard is er ook ruimte voor vragen over jouw eigen dak. Ben jij ook een dakdromer of gewoon benieuwd naar mogelijkheden? Zorg dan dat je hierbij bent!

Let op! Met jouw reservering ben je welkom bij alle programma’s deze avond. Alle onderdelen zijn vrij te bezoeken, zodat je van nog meer groen kan genieten.

Op deze avond is om 19.00 de presentatie van de resultaten van het 3 jarige onderzoeksproject RESILIO. In de Grote Zaal van Pakhuis de Zwijger worden de aanpak en de geleerde lessen van het innovatieve dakenproject gedeeld.

Dit programma is ontwikkeld door
In samenwerking met