De gemeente Amsterdam werkt de komende maanden aan de Amsterdamse Aanpak Volkshuisvesting. Tijdens dit programma kun je samen met andere bewoners uit stadsdeel Nieuw-West in gesprek over deze aanpak met dagelijks bestuurder Sandra Doevendans. In dit gesprek reflecteren we aan de hand van persoonlijke verhalen en de expertise van bewoners zelf op de doelen zoals die zijn geformuleerd in de aanpak. Wat is er nodig om de Amsterdamse Aanpak Volkshuisvesting tot een succes te maken? Hoe ziet de woontoekomst van Nieuw-West eruit? Tegen welke uitdagingen lopen we aan en welke oplossingen en actiepunten kunnen we bedenken? Meld je aan via de RESERVEER-knop rechtsboven en praat mee over wonen in Nieuw-West!

Dit programma is zowel fysiek als live online te volgen. Kies bij jouw reservering tussen een fysieke plek in de zaal of een online livecast reservering.
Met in dit programma
Sandra Doevendans
Lid Dagelijks Bestuur Amsterdam Nieuw-West
Leo van Doorn
Lid bewonerscommissie Dichtersbuurt
Rachida Belhadj
Bewoner van de Dobbebuurt
Loraine Smith
Wooncoöperatie De Bundel, deelnemer Nieuw-West in Verzet
Jij
Meld je aan via de RESERVEER knop bovenaan de pagina!

De Amsterdamse Aanpak Volkshuisvesting is een plan om de wooncrisis in Amsterdam aan te pakken. In Nieuw-West zijn de problemen rond wonen duidelijk te merken in het aantal krapwonende gezinnen, het aantal woningen waar de woningkwaliteit van verbeterd moet worden of de hoeveelheid bewoners die moeite heeft de kosten voor hun woning te betalen.

Sandra Doevendans is lid van het Dagelijks Bestuur van stadsdeel Nieuw-West, waarin ze onder andere verantwoordelijk is voor Woningbouw en Volkshuisvesting. Op 3 november was er een bijeenkomst in Ru Paré om in Nieuw-West de Amsterdamse Aanpak Volkshuisvesting te bespreken. Tijdens dit programma spreekt Sandra daarover door met bewoners van Nieuw-West.

In dit gesprek zal er met name worden ingegaan op de volgende drie doelen zoals geformuleerd in de Amsterdamse Aanpak Volkshuisvesting:

  • 1.) Leefbare wijken met toegang tot voorzieningen en zorg;
  • 2.) Passender wonen;
  • 3.) Meer regie van bewoners op de Amsterdamse woningmarkt.
Wat gaan we doen?
19:00 - 20:00

Talkshow met livestream.

20:00 - 20:30

Livestream gaat uit. Nagesprek met Sandra Doevendans en de mensen in de zaal.

ProgrammareeksNieuw-West groeit

Nieuw-West gaat enorm groeien de komende tijd. In deze programmareeks kijken we naar de gebieden waar er de komende tijd het meest gaat veranderen in de buurt.