Komende donderdag is de Embassy of Mobility te gast bij Pakhuis de Zwijger. Dit jaar zijn we hard geconfronteerd met een nieuwe wereld waarin afstand tussen mensen centraal staat. Individuele vormen van mobiliteit lijken hierdoor de voorkeur te krijgen. Daarnaast zien we dat het stilleggen van mobiliteit een grote positieve invloed heeft op het milieu en de leefbaarheid van steden. Maar hoe kunnen mobiliteitssystemen zelf bijdragen aan de leefbaarheid van mensen in de stad en het dorp?

Dit programma kun je weer fysiek bezoeken in onze zaal. Gebruik de reserveerknop om je plekje veilig te stellen. Wij werken met de CoronaCheck-app voor toegang.

Samen met Sicco Santema (Head of People in Transit research program van TU Delft), Tim Daniels (Programme Director Smart Mobility bij Brainport Development) en curator Rob Adams gaan we terug naar de tekentafel om openbare mobiliteitsvormen te overdenken, en onderzoeken we de wereldwijde gevolgen van Covid-19 op mobiliteit.

 

Dit programma is ontwikkeld door
In samenwerking met
ProgrammareeksWorld Design Embassies

In de afgelopen maanden is er samen met rijksbouwmeester Floris Alkemade gewerkt aan de visie ‘De kunst van richting te veranderen’, geïnspireerd op zijn essay. Deze visie haakt in op verschillende thema’s die door de pandemie actueler zijn dan ooit. Het besef van kwetsbaarheid en de angst voor verandering, maar ook de kansen die in elke catastrofe verborgen liggen. Overheid, burgers, bedrijven en de wetenschap- iedereen wil het anders, iedereen zoekt naar een eigen rol. Wat nog ontbreekt, is een samenhangend verhaal. Laten we dat ‘wat er moet gebeuren’ combineren met ‘wat we willen dat er gebeurt’. Hoe willen we dat onze leefomgeving eruit ziet en hoe willen we samenleven? Om van richting te kunnen veranderen, is verbeelding nodig, een creatief proces om zaken te veranderen. Ontwerpers kunnen dat: zij bedenken hoe het anders kan en creëren die samenhang. In deze 8-delige reeks bekijken we samen met de ontwerpers, experts en partners van World Design Embassies (Rethinking Plastic, Circular & Biobased Building, Water, Health, Mobility, Food en Safety) de wereld van morgen en onderzoeken we de rol van design in het ontwikkelen van deze nieuwe vergezichten.