Komende donderdag is de Embassy of Mobility te gast bij Pakhuis de Zwijger. Dit jaar zijn we hard geconfronteerd met een nieuwe wereld waarin afstand tussen mensen centraal staat. Individuele vormen van mobiliteit lijken hierdoor de voorkeur te krijgen. Daarnaast zien we dat het stilleggen van mobiliteit een grote positieve invloed heeft op het milieu en de leefbaarheid van steden. Maar hoe kunnen mobiliteitssystemen zelf bijdragen aan de leefbaarheid van mensen in de stad en het dorp?

Samen met Sicco Santema (Head of People in Transit research program van TU Delft), Tim Daniels (Programme Director Smart Mobility bij Brainport Development) en curator Rob Adams gaan we terug naar de tekentafel om openbare mobiliteitsvormen te overdenken, en onderzoeken we de wereldwijde gevolgen van Covid-19 op mobiliteit.

 

Dit programma is ontwikkeld door
In samenwerking met
De moderator van dit programma is
Luuk Heezen
ProgrammareeksWorld Design Embassies

World Design Embassies, een programma van Dutch Design Foundation, zet ontwerpkracht in bij het ontwikkelen van nieuwe vergezichten en concrete oplossingsrichtingen voor maatschappelijke uitdagingen. Met allianties van partners werken we in ambassades van de toekomst aan thema’s als gezondheid, veiligheid, mobiliteit, duurzaamheid en inclusiviteit. World Design Embassies is een jaarrond programma met een hoogtepunt tijdens Dutch Design Week. Binnen deze reeks WDE Talks bekijken we samen met de ontwerpers, experts en partners van World Design Embassies de wereld van morgen en onderzoeken we de rol van design in het ontwikkelen van deze nieuwe vergezichten.