In de afgelopen maanden is er samen met rijksbouwmeester Floris Alkemade gewerkt aan de overkoepelende visie, geïnspireerd op zijn essay ‘De kunst van richting te veranderen’. Deze visie haakt in op verschillende maatschappelijke thema’s die door de pandemie actueler zijn dan ooit. Het besef van kwetsbaarheid en de angst voor verandering, maar ook de kansen die in elke catastrofe verborgen liggen. Om van richting te kunnen veranderen, is verbeelding nodig, een creatief proces om zaken te veranderen. Ontwerpers kunnen dat: zij bedenken hoe het anders kan. In deze eerste livecast belichten we kort de zeven Embassies (Water, Circular & Biobased Building, Mobility, Safety, Food, Rethinking Plastic en Health). Samen met deze allianties van partners werpen we we de komende weken een blik op de wereld van morgen en onderzoeken we de rol van design in het ontwikkelen van deze nieuwe vergezichten.

Dit programma kun je weer fysiek bezoeken in onze zaal. Gebruik de reserveerknop om je plekje veilig te stellen. Wij werken met de CoronaCheck-app voor toegang.
Dit programma is ontwikkeld door
In samenwerking met
ProgrammareeksWorld Design Embassies

In de afgelopen maanden is er samen met rijksbouwmeester Floris Alkemade gewerkt aan de visie ‘De kunst van richting te veranderen’, geïnspireerd op zijn essay. Deze visie haakt in op verschillende thema’s die door de pandemie actueler zijn dan ooit. Het besef van kwetsbaarheid en de angst voor verandering, maar ook de kansen die in elke catastrofe verborgen liggen. Overheid, burgers, bedrijven en de wetenschap- iedereen wil het anders, iedereen zoekt naar een eigen rol. Wat nog ontbreekt, is een samenhangend verhaal. Laten we dat ‘wat er moet gebeuren’ combineren met ‘wat we willen dat er gebeurt’. Hoe willen we dat onze leefomgeving eruit ziet en hoe willen we samenleven? Om van richting te kunnen veranderen, is verbeelding nodig, een creatief proces om zaken te veranderen. Ontwerpers kunnen dat: zij bedenken hoe het anders kan en creëren die samenhang. In deze 8-delige reeks bekijken we samen met de ontwerpers, experts en partners van World Design Embassies (Rethinking Plastic, Circular & Biobased Building, Water, Health, Mobility, Food en Safety) de wereld van morgen en onderzoeken we de rol van design in het ontwikkelen van deze nieuwe vergezichten.