We weten allang dat ons klimaat warmer, natter én droger wordt en dat dit vergaande gevolgen heeft voor ons land. Toch waren velen verrast door de stelligheid van het IPCC-rapport en leken we overvallen door een zomer vol bosbranden en overstromingen. Na zo’n zomer dringt zich de vraag op hoe maakbaak onze omgeving nog is? Is het tijd voor vergaande herordening van ons land? Moeten we een flink deel van ons land terug te geven aan het water? Of redden we het met de bestaande plannen voor klimaatadaptatie?

 

Dit programma is zowel fysiek als live online te volgen. Kies bij jouw reservering tussen een fysieke plek in de zaal of een online livecast reservering.

We beginnen de avond in gesprek met Aimée Slangen, een van de schrijvers van het IPCC-rapport. Zij zal ons vertellen over wat in het rapport staat en wat wij daar voor Nederland van kunnen verwachten.

Daarna gaan we in gesprek met Annemieke Nijhof over het essay Op waterbasis, Deltares, BoschSlabbers en Sweco hiermee maken? Waarom is meer ruimte voor Nederland nodig en welke keuzes kunnen we nu maken om ons land klimaatbestendiger te maken?

Na beide openingsgesprekken gaan we in gesprek met Ed Nijpels, Sacha Stolp, Aimée Slangen en Annemieke Nijhof over de consequenties voor ons land.

Dit programma is een hybride bijeenkomst, met veel ruimte voor interactie met de zaal. Na een uur stopt de livestream, maar gaan we in de zaal door.

 

 

DossierRuimte! Ruimte! Ruimte!
Leefbaar
Dit programma is ontwikkeld door
Servaz van Berkum
Partners
Mediapartners
ProgrammareeksRuimte! Ruimte! Ruimte!

Dit decennium barst in ons land de strijd om de ruimte los. Hebben we voldoende ruimte voor de één miljoen geplande woningen? Voor klimaatadaptatie, voor de opwekking van duurzame energie, voor landbouw en natuur, voor de circulaire industrie? En voor de bereikbaarheid van onze steden, voor nieuwe logistieke hubs, voor snelfietspaden en voor spelende kinderen? Hoe houden we onze leefomgeving prettig, veilig en gezond en welk plan heeft straks prioriteit bij ruimtegebrek? In de programmaserie Ruimte, Ruimte, Ruimte!!! gaan wij op zoek naar hoe de toekomstige inrichting van stad en land de komende jaren gaat vorm krijgen; naar nieuwe ideeën voor het (her)ontwerp van onze schaarse ruimte.