Late Night Talks is dé talkshow over al je favoriete onderwerpen en gasten: muziek, kunst, fashion, en ook je daily dosis of social justice subjects, waarbij we popcultuur combineren met de actualiteit. Wie een avond bij Late Night Talks is geweest, weet dat het er soms explosief aan toe kan gaan. Fatima Warsame, de 26-jarige host, start de avond met een overzicht van alle recente gebeurtenissen en gaat daarna in gesprek met tafelgasten waar ze tussendoor ook een spel mee speelt. Muziek mag natuurlijk ook niet ontbreken, we sluiten daarom altijd af met een live optreden. Gewoon omdat het kan én gezellig is!

Het is een onderwerp wat steeds vaker besproken wordt: het gemis van Aziatische rolmodellen in de entertainment industrie. Aziatische mannen worden nog steeds te vaak als niet masculine genoeg gezien en Aziatische vrouwen worden geseksualiseerd. Maar er is hoop: de nieuwste animatiefilm van Disney, Raya and the Last Dragon, staat volledig in het teken van de cultuur van Zuidoost-Aziastische landen en Marvel kondigde hun eerste film met een Aziatische superheld in de hoofdrol aan. Fatima Warsame gaat in gesprek met Yen-Nhi Lê en Rabia Sitabi over Asian Representation.

Verder is een belangrijk onderwerp deze maand: De Ramadan. Het is de negende maand van de Islamitische kalender waarin moslims vasten. Dit houdt in dat er niet wordt gegeten en gedronken vanaf zonsopgang tot zonsondergang. De bedoeling is namelijk dat je zowel fysiek als mentaal meer ruimte creëert voor een sterkere connectie met God. Het is een periode van bezinning en dankbaarheid. Fatima Warsame gaat in gesprek met Massih Hutak en Fadua El Akchaoui over wat de maand nou zo bijzonder maakt, hoe dat er in de praktijk aan toe gaat en hoe de beleving van de Ramadan dit jaar wordt beïnvloed door corona.

Retronezer, MC Lost en MERP zullen ons tijdens de show voorzien van live muziek. Hun net uitgebrachte track ‘Fluitje van een Cent’ is de eerste samenwerking tussen de boys en gaat super lekker.

Dit programma is ontwikkeld door
In samenwerking met
ProgrammareeksAlkebulan Late Night Talks

Welkom bij je favoriete talkshow!