Late Night Talks is dé talkshow over al je favoriete onderwerpen en gasten: muziek, kunst, fashion, en ook je daily dosis of social justice subjects, waarbij we popcultuur combineren met de actualiteit. Alana Helberg-Proctor en Ivar Lede schuiven aan om te praten over het misschien wel meest besproken onderwerp van de afgelopen weken: de coronavaccins. Zij zullen al onze vragen beantwoorden over onder andere de werking, betrouwbaarheid, verschillen en onzekerheden van de vaccins. Daarnaast hebben we Bobby Boermans in de show om te vertellen over het nieuwste seizoen van Mocro Maffia. Later op de avond gaan we het nog hebben over het gevallen Kabinet door institutioneel racisme, een gebeurtenis die aan niemand voorbij is gegaan.

Wie een avond bij Late Night Talks is geweest, weet dat het er soms explosief aan toe kan gaan. Fatima Warsame, de 26-jarige host, start de avond met een overzicht van alle recente gebeurtenissen en gaat daarna in gesprek met tafelgasten waar ze tussendoor ook een spel mee speelt. Muziek mag natuurlijk ook niet ontbreken, we sluiten daarom altijd af met een live optreden. Gewoon omdat het kan én gezellig is!

Ivar Lede is arts-microbioloog en heeft afgelopen december de Black Achievement Award 2020 gewonnen. Dat is natuurlijk niet zomaar: Ivar deed tijdens de coronacrisis belangrijk onderzoek en heeft daarmee de desinfectie van medische mondmaskers met UV-licht mogelijk gemaakt.

Dr. Alana Helberg-Proctor is universitair docent aan Maastricht University, waar zij onderwijs geeft in de master Global Health. In haar onderzoek houdt Alana zich bezig met vraagstukken rond diversiteit, etniciteit, en (on)gelijkheid in de zorg en medische wetenschap.

Bobby Boermans is regisseur van verschillende films, series, reclamespotjes en videoclips. Hij is bekend van onder andere de succesvolle televisieserie Nieuwe Buren en de speelfilm Fissa. Zijn meest recente project is een misdaadserie die heel Nederland inmiddels wel kent: Mocro Maffia.

Lady Shaynah is een singer songwriter. In 2013 released ze haar eerst eigen single en won daarmee de eerste prijs op het Surinaamse festival ‘Suripop’. In 2019 deed ze mee met The Voice Of Holland en in 2020 heeft ze een bijzonder sterke EP gereleased genaamd ‘Chapter 22: PUZZLED’.

Nienke Schuitemaker en Titia Hoogendoorn schreven samen het boek ‘Waarom je niet zomaar moet stemmen waar je ouders op stemmen’. Nienke is werkzaam bij PromeDos, hét huis voor Democratie en rechtsstaat. Nienke vindt het belangrijk dat mensen begrijpen welke invloed de politiek heeft op henzelf en hoe ze daar het beste mee om kan gaan. Titia is actrice, video- en podcastmaker, influencer en illustrator. Ze vindt het erg leuk om meer te leren over de politiek en wil haar kennis weer delen door middel van het boek en haar podcast genaamd ‘Polititia’.

Devika Partiman is sociaal activist en oprichter van de stichting ‘Stem Op Een Vrouw’. Haar idee om deze stichting op te zetten kwam van een museumbezoek in Suriname, waar ze een 20-jaar oude folder zag liggen met als titel ‘Stem Op Een Vrouw’. Deze folder was aan het lobbyen om meer vrouwen in het Surinaamse parlement te krijgen. Devika schuift bij ons aan om te praten over het gevallen kabinet en de verkiezingen in maart.

Dit programma is ontwikkeld door
In samenwerking met
Mediapartner
ProgrammareeksAlkebulan Late Night Talks

Welkom bij je favoriete talkshow!