Late Night Talks is dé talkshow over al je favoriete onderwerpen en gasten: muziek, kunst, fashion, en ook je daily dosis of social justice subjects, waarbij we popcultuur combineren met de actualiteit. Late Night Talks praat deze editie over een belangrijk gedeelte van de geschiedenis van Nederland: Indonesië. Met verschillende tafelgasten zal Fatima in gesprek gaan over het échte verhaal van Indonesië, Nederland en Nederlands-Indië. Daarnaast komen de verkiezingen steeds dichterbij, wat voor Late Night Talks reden is om wederom licht te schijnen op dit onderwerp. Dit keer met de focus op hoe je de juiste persoon vindt om op te stemmen, iemand waar jij je mee kan identificeren en het zo inzetten dat je stem wel nut heeft.

Wie een avond bij Late Night Talks is geweest, weet dat het er soms explosief aan toe kan gaan. Fatima Warsame, de 26-jarige host, start de avond met een overzicht van alle recente gebeurtenissen en gaat daarna in gesprek met tafelgasten waar ze tussendoor ook een spel mee speelt. Muziek mag natuurlijk ook niet ontbreken, we sluiten daarom altijd af met een live optreden. Gewoon omdat het kan én gezellig is!

Late Night Talks praat deze editie over een belangrijk gedeelte van de geschiedenis van Nederland: Indonesië. Naar aanleiding van een door de overheid aangepaste Wikipedia pagina over de film ‘De Oost’, is het gesprek gestart over hoe Nederland de koloniale geschiedenis tot op heden niet volledig, of zelfs onjuist, verteld wordt. Met verschillende tafelgasten zal Fatima in gesprek gaan over het échte verhaal van Indonesië, Nederland en Nederlands-Indië.

Daarnaast komen de verkiezingen steeds dichterbij, wat voor Late Night Talks reden is om wederom licht te schijnen op dit onderwerp. Dit keer met de focus op hoe je de juiste persoon vindt om op te stemmen, iemand waar jij je mee kan identificeren en het zo inzetten dat je stem wel nut heeft. Er zullen gasten aanschuiven om hun kijk op de verkiezingen, de kandidaten en het stemmen met ons te delen.

Nita Liem is theatermaker en richtte twintig jaar geleden samen met schrijver Bart Deuss ‘Don’t Hit Mama’ op: een theatergezelschap bedoelt om Hiphop Theater in Nederland op de kaart te zetten. Nita is geboren op Java en de tweede Chinese generatie uit Indonesië, iets waar ze veel inspiratie uithaalt voor het theatermaken.

Youssef Douari is mede-oprichter van het initiatief ‘Represent Jezelf’. Met dit initiatief spoort hij jongeren aan om op 17 maart te stemmen, ook al hebben zij het gevoel dat de politiek niks voor hen doet of ookal kunnen zij zich niet identificeren met iemand op de lijst. Want: niks doen is geen optie, stem desnoods tegen de mensen die waar je het niet mee eens.

Nugah Shrestha is de oprichter van de populaire Instagram pagina genaamd Politieke Jongeren of @politieke_jongeren. Met deze pagina informeert Nugah mensen niet alleen over (inter)nationale politiek, maar ook over racisme, discriminatie en andere belangrijke maatschappelijke problemen.

Ian van der Kooye is al een hele tijd een sleutelfiguur in de politiek. Hij was onder andere campagnleider van Artikel 1 (de politieke partij van Sylvana Simons) en heeft een belangrijke rol gespeeld bij het opzetten van DENK. Ian maakt zich hard voor meer diversiteit en inclusiviteit in de Tweede Kamer met zijn organisatie ‘Kleur De Kamer’.

Luka van den Bos is redacteur, programmamaker en houdt zich bezig met maatschappelijke onderwerpen in haar vrije tijd. Naast haar werkzaamheden bij BNNVARA en Late Night Talks, maakt ze zich deskundig over alles Indonesië. Haar vader is Indisch, geboren op het eilandje Belitung in het land. Vanavond praat ze over hoe de social media storm ontstond na een tweet van Jim Taihutu over zijn film De Oost.

Dit programma is ontwikkeld door
In samenwerking met
ProgrammareeksAlkebulan Late Night Talks

Welkom bij je favoriete talkshow!