Wist jij dat vrouwen in Nederland, elk jaar tussen oktober en december, “gratis” werken ‘? Dat er, volgens de statistieken, in ons land meer CEO’s zijn die Peter heten dan CEO’s die vrouw zijn? En vraag jij je wel eens af waarom de meerderheid van de vrouwen in Nederland in deeltijd werkt, en dit bij mannen niet het geval is? Wat gaat er schuil achter deze statistieken en vragen? Waar zit de oplossing voor deze problemen? Moet het beleid (op Europees en nationaal niveau) aangepast worden zodat wij meer vrouwen aan de top krijgen? Zullen zij dan ook beter beloond worden, of is het verschil in beloning misschien te wijten aan het typisch Nederlandse ‘’deeltijd werken’’ fenomeen?
Over deze en andere vragen zullen wij op 4 maart met elkaar in debat gaan. Dit interactieve debat tussen inspirerende panelleden vindt in de middag plaats tussen 16:30 en 18:00 uur (met aansluitend borrel en netwerkgelegenheid tot 19:00 uur) in de IJzaal van Pakhuis de Zwijger te Amsterdam.
Ben jíj er ook bij? Deelname is gratis! Je plek reserveer jehier.
Sprekers
- Liesbeth Staats is journalist, auteur en presentator. In najaar 2021 publiceerde ze het boek ‘Waarom Vrouwen Minder Werken dan Mannen (en dat ook jouw probleem is)” en een jaar eerder maakte ze de spraakmakende serie ‘Waarom werken vrouwen niet?’ voor NPO3. Haar boek en serie gaan over onze denkbeelden en vastgeroeste tradities over geld, ambitie en werk en de rolverdeling tussen mannen en vrouwen in zorg en arbeid. Liesbeth presenteert het programma Koplopers op BNR Nieuwsradio, eerder maakte ze de documentaireserie ‘De Baby-Industrie’, over de wereld van commerciële draagmoeders en anonieme eiceldonoren. Ze was jarenlang één van de gezichten van het actualiteitenprogramma Brandpunt voor de KRONCRV.
- Sophie van Gool is auteur van het boek ‘Waarom vrouwen minder verdienen – en wat we eraan kunnen doen’, econoom en oprichter van Salaristijger.
- Vera Tax is een Nederlands lid van het Europees Parlement in de fractie van de Socialisten en Democraten. Ze is een volwaardig lid van de Vervoerscommissie en een plaatsvervangend lid van de Commissie voor Regionale Ontwikkeling en de Commissie Vrouwenrechten en Gendergelijkheid. Vroeger was ze wethouder van sociale zaken in haar woonplaats Venlo, Limburg. Samen met collega Agnes Jongerius richtte ze Omdat ik het verdien op, een organisatie die actievoert tegen de ongelijke betaling tussen mannen en vrouwen.
- Ashmita Krishna Sharma is consultant en strateeg op het gebied van diversiteit, inclusie en gelijkwaardigheid (DIG). Ze heeft meer dan negen jaar aan werkervaring in verandermanagement bij grote organisaties als Shell, Deloitte en Mediq. De rode draad in haar carrière is het in staat stellen van mensen om hun authentieke zelf te zijn en een positieve impact te maken. Vanuit deze gedachte is Ashmita haar eigen adviesbedrijf gestart: Sparkling Gems. Haar missie is om organisaties te helpen om een DIG-strategie te ontwikkelen en zo een inclusieve werkvloer te bewerkstelligen. Zij gebruikt hiervoor de kracht van data en creativiteit.
- Suzan Steeman werkt bij WOMEN Inc. als expert arbeidsmarkt en woordvoerder. Ze is gespecialiseerd in thema’s als de werk-zorgbalans, loonkloof en de positie van vrouwen op de arbeidsmarkt. WOMEN Inc. versterkt de positie van vrouwen en adviseert overheid en werkgevers hoe zij hieraan kunnen bijdragen.