Worstel jij wel eens met jouw rol als moeder of als vader? Of met de verdeling tussen jou en je partner? In de workshop ‘Een gelijkwaardige verdeling van werk en zorg in Femtopia’ ga je met Ragna Heidweiller aan de slag met deze onderwerpen. Ragna is coach, trainer en expert op het gebied van de rolverdeling tussen mannen en vrouwen. In 2021 verscheen haar boek ‘In voor- en tegenspoed, maar alleen als jij de afwas doet. Handboek voor een nieuwe rolverdeling’. De workshop is gebaseerd op de lessen uit haar boek.

Dit programma is onderdeel van FEMTOPIA. Zie hier meer informatie over het programma door het hele pand.

Vragen die aan bod komen zijn:

  • Welke normen en overtuigingen spelen een rol in de verwachtingen die we hebben van onszelf als partners, ouders of werknemers?
  • Wat is voor jou een goede verdeling van arbeid en zorg? Welke waarden en behoeften zijn daarin leidend?
  • Hoe ga je als individuen en binnen het gezin om met schuldgevoel, frustraties, de mentale last in de privésfeer of op het werk, en andere emotionele en contextuele uitdagingen?
  • Hoe bespreek je jouw behoeftes op een constructieve manier met je partner en met je werkgever, of hoe geef je daar als ondernemer zelf gehoor aan?

De workshop wordt mogelijk gemaakt door WOMEN Inc. duurt 1 uur en is gratis, zowel stellen als individuen kunnen meedoen, er is plek voor 20-25 deelnemers. Wil je erbij zijn?

Beeldcredits
Foto Ragna Heidweiller door © Saskia van Osnabrugge
Illustratie door © Emma Levie

Dit programma is ontwikkeld door
ProgrammareeksFemCity

FemCity is een plek waar we maatschappijkritische vraagstukken onder de loep nemen en samen bewustwording creëren, mensen samenbrengen, en allianties smeden door middel van meetups, talkshows en workshops. FemCity biedt een podium aan iedereen die zich hard maakt voor gelijkwaardigheid en inclusiviteit. Een feministische platform waar we ruimte geven aan nieuwe geluiden en nieuw stemmen om te inspireren en activeren. Aan de hand van de actualiteit gaan we in op thema’s zoals de gender pay gap, (straat)intimidatie, de ‘pink tax’, de vrouwelijke anatomie, en politieke vraagstukken. In onze dependances NewMetropolis Nieuw-West en NewMetropolis Zuidoost bouwen we intussen aan een (vrouwen)netwerk op buurtniveau. Wil je samen met ons een avond of meetup organiseren? Neem dan contact op met een van de betrokken programmamakers.