In het teken van de werkconferentie Coöperatieven maken de stad, delen verschillende coöperatieve initiatiefnemers uit stad en land hun verhalen, inzichten en ervaringen. Tijdens deze LIVECAST staat de praktijk van woon- en energiecoöperatieven centraal: waarom kozen deze initiatiefnemers ervoor om zichzelf als coöperatief te organiseren? Wat voor meerwaarde biedt het hen en hun gemeenschap? Tegen welke uitdagingen lopen ze aan, en wat kunnen ze van elkaar leren? Een gesprek vanuit de praktijk over het heden én de toekomst van de coöperatieve beweging.

Dit programma is zowel fysiek als live online te volgen. Kies bij jouw reservering tussen een fysieke plek in de zaal of een online livecast reservering.

Let op: ivm de huidige corona maatregelingen gaat de conferentie door in een LIVECAST format.

Dit programma is te volgen via de livestream op www.dezwijger.nl/live, en je kan actief meepraten via Zoom.

Klik hier om deel te nemen via Zoom.

Wil je netwerken met andere mensen uit het publiek?
Klik hier voor het online commons café

  • Arie Lengkeek is betrokken bij het Rotterdams woongenootschap en bij de energiecooperatie Blijstroom. Hij is co-auteur van het boek Operatie wooncoöperatie, dat op deze dag wordt gelanceerd en in deze sessie gepresenteerd wordt.
  • Keijen van Eijk is bestuurslid bij coöperatie NDSM Energie. Daarnaast is hij werkzaam bij de gemeente Zaanstad waar hij in Europees verband energiepilots opzet.
  • Eva van Dijk heeft bijgedragen aan de oprichting van wooncoöperatie Stroom en is nu voorzitter. Stroom heeft een aantal pijlers, waarvan multigenerationeel wonen de belangrijkste is.
  • Willem Draaisma is projectleider bij energiecoöperatie Westerlicht, een coöperatie die energie-wijkinitiatieven in Nieuw-West ondersteunt.

Online werkconferentie “Coöperatieven maken de stad”

Op maandag 17 januari 2022 (16-22 uur) verkennen we in verschillende LIVECAST sessies, online brainstorms en plenaire programma’s de potentie van de coöperatieve beweging in de stad en land. Luister, kijk en praat online mee tijdens de werkconferentie Coöperatieven maken de stad.

DossierCoöperatieven maken de stad
Group 5 Bloeiend
ProgrammareeksCoöperatieven maken de stad

Samen met bewoners, onderzoekers, ambtenaren en politici, verkennen we op 17 januari 2022 de potentie van de coöperatieve beweging in de stad en land.