Méér woningen. Duurzame woningen. Betaalbare woningen. En een buurt waarin je je thuisvoelt. Wonen is hét thema van de komende gemeenteraadsverkiezingen. Wat zijn de issues? Welke keuzes moeten we maken? Waar liggen de verschillen tussen de politieke partijen en hoe krijgen ze de Amsterdammer aan hun kant? Kom naar het grote Woondebat in Pakhuis de Zwijger!
Dit programma is zowel fysiek als live online te volgen. Kies bij jouw reservering tussen een fysieke plek in de zaal of een online livecast reservering.

Let op: dit programma begint om 20:30u.

Denken in oplossingen

Net als bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen en de landelijke verkiezingen, vindt het grote woondebat anders plaats dan de meeste debatten. In een voorbereidende sessie wordt de lijsttrekkers gevraagd oplossingen te bedenken voor de grote vraagstukken op gebied van wonen. Deze uitkomsten presenteren zij tijdens het debat. Hierop reageren de andere partijen en ook het publiek kan hierop reageren. Zowel de mensen in de zaal als thuis.

We gaan vanavond over de volgende 3 vraagstukken in gesprek:

  1. Verduurzaming – Amsterdamse woningen moeten verduurzamen. Hoe zorgen we dat dit zo snel mogelijk gebeurt en dat de kosten niet worden afgewenteld op de bewoners van sociale huurwoningen?
  2. Wooncrisis – Hoe zorgen de Amsterdamse partijen voor meer betaalbare woningen in Amsterdam?
  3. Sterke buurten – Hoe zorgen wij ervoor dat de woonomgeving bijdraagt aan gelijke kansen?
Dit programma is ontwikkeld door
De moderator van dit programma is
Natasja van den Berg
Moderator
Mediapartners
ProgrammareeksWonen voor iedereen

Hoe ziet de toekomst van sociale huur eruit? Een reeks gesprekken in opmaat naar de gemeenteraadsverkiezingen.