De woningnood is groot en de betaalbaarheid van wonen staat onder druk. We hebben het al lang over de wooncrisis, maar echte crisismaatregelen lijken tot dusver uit te blijven. Met de gemeenteraadsverkiezingen in het vooruitzicht formeren we vanavond een (fictief) Wooncrisis Team. Welke crisismaatregelen kunnen we nemen in de sociale huursector? De uitkomsten van dit programma nemen we mee naar het verkiezingsdebat in 2022.

Dit programma is enkel fysiek te bezoeken in onze zaal. Het programma is wel later online terug te kijken via dezwijger.nl/terugkijken of via ons YouTube-kanaal.
DossierWonen voor Iedereen
Leefbaar

Wat gaan we vanavond doen?

Allereerst duiden we de wooncrisis: wat zijn de cijfers? Welke maatregelen zijn er dusver genomen om de wooncrisis op te lossen?

Het Wooncrisis Team van vanavond bestaat uit specialisten en experts met verschillende achtergronden en kennis over wonen, volkshuisvesting en de sociale huursector. We gaan met hen in gesprek over de benodigde crisismaatregelen. Om de coronacrisis te bestrijden is het Outbreak Management Team (OMT) ingericht. Hoewel de wooncrisis natuurlijk een andere crisis is dan de coronacrisis, kunnen we er wel lering uit trekken. Welke interventies helpen om de wooncrisis sneller oplossen? En hoe pak je het aan?

Vanavond kunnen ook niet-Wooncrisis-Team-leden meepraten over maatregelen. Heb jij een goede interventie die je in wilt brengen? Via Zoom kun je jouw crisisinterventies inbrengen!

LET OP: i.v.m de nieuwe coronamaatregelen is het helaas niet mogelijk om dit programma fysiek bij te wonen. Online deelname is wel mogelijk. Wil je meepraten? Log dan in via ZOOM. De link verschijnt op deze pagina zodra het programma live is.

Wegens omstandigheden hebben een aantal sprekers zich op de dag zelf helaas moeten afmelden voor dit programma. Dit gaat om: Anne Jo Visser (directeur AFWC), Jolanda Donderwinkel (Stadgenoot) en Henriëtte Rombouts (Gemeente Amsterdam).

Dit programma is ontwikkeld door
Joline Rodermans
Moderator
Partners
De moderator van dit programma is
Maurice Seleky
Auteur, Moderator, Podcasthost
Mediapartners
ProgrammareeksWonen voor iedereen

Hoe ziet de toekomst van sociale huur eruit? Een reeks gesprekken in opmaat naar de gemeenteraadsverkiezingen.