Op vrijdag 3 december is Roy Ristie ons ontvallen. Roy was de vanzelfsprekendheid van Zuidoost. Die zich werkelijk overal tegenaan bemoeide met slechts een heel grote missie: Zuidoost, en in het bijzonder de Surinaamse gemeenschap, op een positieve manier vooruit helpen en op de kaart zetten. Tijdens dit programma zal Dionne Abdoelhafiezkhan met de vele sprekers herinneringen aan Roy Ristie ophalen. Dit is de afgelopen week al op verschillende manieren gebeurd. Vandaar dat wij in dit programma specifiek de nadruk zullen leggen op twee van Roy’s belangrijkste woorden: duiden en bestendigen. Vooral het laatste gaan we belichten: hoe zullen de sleutelfiguren van Zuidoost al het belangrijke en bijzondere werk van Roy met z’n allen voortzetten.

Dit programma is enkel fysiek te bezoeken in onze zaal. Het programma is wel later online terug te kijken via dezwijger.nl/terugkijken of via ons YouTube-kanaal.
Nog geen week later is het wegvallen van de vanzelfsprekendheid al voelbaar… van zijn aanwezigheid, van zijn bemoeienissen, van zijn adviezen en vooral zijn ontembare enthousiasme en doorzettingsvermogen om zaken voor elkaar te krijgen.
Het is mooi om te zien dat alle sleutelfiguren van Zuidoost, met zovelen, vanaf de eerste seconde aan de slag zijn gegaan om in zijn geest de Week van Roy Ristie, Brasa, Lobi & Krakti op te zetten en prachtig vorm te geven. Iedere dag komen er nieuwe, mooie activiteiten bij.
Roy was op zoveel gebieden actief en wij willen hem op zoveel mogelijk gebieden herdenken.
Orville Breeveld zal een muzikaal eerbetoon brengen.