In de uitzending blikken we met tafelgasten Gjilke Keuning, Fenna Heyning en Matthijs van Dijk terug op de Embassy of Health. Met de online tentoonstelling Chronic Health: Happily ever after? toonden we inspirerende voorbeeldprojecten die verbeelden hoe onze samenleving en zorg er uit kan zien. Soms heel dichtbij, waarin de kwetsbaarheid van het leven getoond wordt. Soms een speculatief beeld van hoe ons zorgsysteem eruit kan zien, waarbij we ons de vraag moeten stellen of dit is wat wij willen.

Naast een terugblik op de tentoonstelling en het programma, gaan we met de tafelgasten in gesprek over de toekomst. De ontwerpers dragen met hun ontwerpen bij aan het verbeelden van de toekomst. Wat is ervoor nodig om deze toekomst ook te realiseren? Daarbij staan we niet alleen stil bij systeemveranderingen, maar ook bij de inrichting van onze maatschappij en de rol die wij -als mensen- spelen. En zijn we met elkaar in staat om een duurzaam ecosysteem in te richten, met een meer integrale blik op gezondheid en zorg?

Dit programma is ontwikkeld door
In samenwerking met
De moderator van dit programma is
Luuk Heezen
ProgrammareeksWorld Design Embassies

World Design Embassies, een programma van Dutch Design Foundation, zet ontwerpkracht in bij het ontwikkelen van nieuwe vergezichten en concrete oplossingsrichtingen voor maatschappelijke uitdagingen. Met allianties van partners werken we in ambassades van de toekomst aan thema’s als gezondheid, veiligheid, mobiliteit, duurzaamheid en inclusiviteit. World Design Embassies is een jaarrond programma met een hoogtepunt tijdens Dutch Design Week. Binnen deze reeks WDE Talks bekijken we samen met de ontwerpers, experts en partners van World Design Embassies de wereld van morgen en onderzoeken we de rol van design in het ontwikkelen van deze nieuwe vergezichten.