Happy Ending is een anti-romcom over het vrouwelijke orgasme, de debuutspeelfilm van scenarist en regisseur Joosje Duk die gaat over communicatie tussen de lakens. De film is een zowel komisch als kwetsbaar verhaal over een koppel waarvan de relatie op de proef wordt gesteld na een trio. Luna (Gaite Jansen) en Mink (Martijn Lakemeier) zijn een gelukkig stel, maar Mink weet niet dat Luna al sinds het begin van hun relatie haar orgasmes faket. Wanneer haar beste vriendinnen Luna aansporen om nieuwe dingen in de slaapkamer uit te proberen, stelt Luna een spannend idee voor: een trio. De daaropvolgende avond met de avontuurlijke Eve (Joy Delima) zet het leven van Luna op haar kop.

In het nagesprek praten we met Joosje, Gaite en Joy over het omgaan met intimiteit op de set. Hoe houd je iedereen veilig, bewaak je grenzen en communiceer je duidelijk? En waarom is dat belangrijk?

Na het programma staan de vrouwen van lekkerblijvenlikken in het café met een pop-up shop!

Toegankelijkheid: De film is Nederlandstalig, maar in het Engels ondertiteld. Zo kunnen zowel Engels sprekenden als dove en slechthorende personen de vertoning bekijken.

Accessibility: The spoken language in the film is Dutch, and it is screened with English subtitles. This way, both English speaking people and people with hearing disabilities can watch.

DossierFemCity
Inclusief

Over de maker

Joosje Duk is een (scenario)schrijver en regisseur die in haar werk op een kleurrijke manier maatschappelijke thema’s tackelt. In 2021 won Joosje de Netflix New Voices script contest met een komisch speelfilmscenario over vrouwelijke seksualiteit, HAPPY ENDING. De film werd op 1 september 2023 uitgebracht op Netflix. Inmiddels hebben wereldwijd 2,3 miljoen mensen Happy Ending op Netflix aangeklikt, goed voor een vijfde plek in de internationale lijst van meestbekeken films in een andere taal dan het Engels.

In 2016 maakte Joosje haar afstudeerfilm NIGHT aan New York University, een kort drama over micro-agressies, die de Huffington Post Arts Impact Award won, meer dan een miljoen views kreeg, en werd vertoond bij Disney’s studio’s in LA. In 2020 schreef en regisseerde Joosje de 8-delige VPRO comedy web-serie EDELFIGURANT, die werd genomineerd voor een Gouden Kalf voor Beste Hoofdrol Dramaserie op het NFF 2021. In het najaar van 2021 verscheen Joosje’s literaire non-fictie debuut IK ZIE JE BIJ DE UITGANG bij uitgeverij Lebowski. Het is een ic-dagboek dat Joosje voor haar vader schreef over zijn strijd tegen corona. Momenteel is Joosje één van de regisseurs voor een nieuwe dramaserie over koningin Máxima voor Millstreet Films en Videoland.

Over de acteurs

Gaite Jansen wordt beschouwd als een van de meest bekende Nederlandse acteurs van haar generatie. Ze speelt in de HBO/Cinemax-serie Jett (2019) en Leopard Skin (2022). In 2016 speelde ze in het derde seizoen van BBC’s Peaky Blinders, waarin ze prinses Tatiana Petrovna speelde. Ook in het vierde seizoen van Line of Duty (2017) was Gaite te zien.

Over lekkerblijvenlikken

lekkerblijvenlikken staat voor designactivisme met humor! In 2019 gestart op Instagram met illustraties voor meer aandacht voor het vrouwelijk genot, meer gelijkwaardigheid en minder onrechtvaardigheid. Mogen zijn wie je bent, in welke vorm dan ook.

Ze kietelen met hun pen taboes, voor meer bewustwording en meer diversiteit. Ze draaien geijkte rolpatronen om of zeggen precies dat wat het niet moet zijn om de aandacht te trekken en te schuren. Door het visualiseren van thema’s zoals menstruatie, seksisme, queerness, de orgasmekloof of genderidentiteit krijgt de non norm alle aandacht die ze verdient! Soms wat ongenuanceerd, vaak met humor, als het kan lekker in-your-face en altijd met een regenboog aan liefde. lekkerblijvenlikken bestaat uit Cynthia Foekema en Esther Fransman, illustratoren, designactivisten, vormgevers en uit-de-kast-denkers.

Dit programma is ontwikkeld door
Romy Heymans
Hoofdredacteur
De moderator van dit programma is
Romy Heymans
Hoofdredacteur
Mediapartner
ProgrammareeksFemCity

FemCity is een plek waar we maatschappijkritische vraagstukken onder de loep nemen en samen bewustwording creëren, mensen samenbrengen, en allianties smeden door middel van meetups, talkshows en workshops. FemCity biedt een podium aan iedereen die zich hard maakt voor gelijkwaardigheid en inclusiviteit. Een feministische platform waar we ruimte geven aan nieuwe geluiden en nieuw stemmen om te inspireren en activeren. Aan de hand van de actualiteit gaan we in op thema’s zoals de gender pay gap, (straat)intimidatie, de ‘pink tax’, de vrouwelijke anatomie, en politieke vraagstukken. In onze dependances NewMetropolis Nieuw-West en NewMetropolis Zuidoost bouwen we intussen aan een (vrouwen)netwerk op buurtniveau. Wil je samen met ons een avond of meetup organiseren? Neem dan contact op met een van de betrokken programmamakers.