Wat gebeurt er als je Nina de la Parra vertelt dat ze te grof is? Dan schrijft ze de beste conference van het jaar, een tirade op orkaankracht over de gruwelen van menstruatie en andere vrouwelijke ongemakken. BloodBitches wordt naar een nog hoger niveau getild door Sanne Landvreugd, die voor de elektronische composities tekende en prachtig saxofoon speelt. Ze vult aan, contrasteert of schept adem- en denkruimte. (- het Parool)

Het is die evenwichtigheid tussen stem en saxofoon, tussen tekst en muziek, tussen deze twee vrouwen, die BloodBitches haar kracht verleent. Het unieke karakter van twee powerhouses die hun sociale analyse niet alleen aan hun baarmoeders verknopen, maar ook aan hun explosieve biculturele identiteit – en die hun ‘intensive experience’ tot uiting brengen in muzikaal-verbale poëzie. Vrouw-zijn, verdrijving, trauma, racisme en schuld stroomt door deze gezamenlijke bloedvaten. De occult en hekserij stroomt als een dieperliggende laag door de voorstelling: hoe helen wij de pijn die ons vrouwen eeuwenlang is aangedaan? De vrouwen die zich niet aanpassen… Explosief, hilarisch, persoonlijk en ontregelend: entertainment van de hoogste duikplank.

Dit programma is ontwikkeld door
Romy Heymans
Hoofdredacteur
Kamily Al-Kahef
Programmamaker Inclusieve Stad & Creatieve Industrie
Chanell Strijder
Stagiair Sociale Stad
In samenwerking met
De moderator van dit programma is
Ciana Mayam
Presentator en programmamaker
ProgrammareeksFemCity

FemCity is een plek waar we maatschappijkritische vraagstukken onder de loep nemen en samen bewustwording creëren, mensen samenbrengen, en allianties smeden door middel van meetups, talkshows en workshops. FemCity biedt een podium aan iedereen die zich hard maakt voor gelijkwaardigheid en inclusiviteit. Een feministische platform waar we ruimte geven aan nieuwe geluiden en nieuw stemmen om te inspireren en activeren. Aan de hand van de actualiteit gaan we in op thema’s zoals de gender pay gap, (straat)intimidatie, de ‘pink tax’, de vrouwelijke anatomie, en politieke vraagstukken. In onze dependances NewMetropolis Nieuw-West en NewMetropolis Zuidoost bouwen we intussen aan een (vrouwen)netwerk op buurtniveau. Wil je samen met ons een avond of meetup organiseren? Neem dan contact op met een van de betrokken programmamakers.