In maart is het zo ver: dan mogen we weer stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen. Door te stemmen kiezen Amsterdammers welke kandidaten de toekomstige gemeenteraad vormen. Hiermee hebben bewoners indirect invloed op het uiteindelijke beleid. Maar, hoe denken de verschillende partijen over racisme en discriminatie? In Het Grote Racisme Debat schuiven de lijsttrekkers van de vier grootste Amsterdamse partijen samen met vier kleinere partijen om het gesprek aan te gaan over hoe we racisme en discriminatie in Amsterdam kunnen tegengaan. Hierbij zullen zij het debat aangaan over oa arbeidsmarkt, onderwijs, ongedocumenteerden en veiligheid in Amsterdam. De verschillende thema’s zullen worden ingeleid door grassroot initiatieven en organisaties die ook zullen reageren op de politieke partijen.

Dit programma is zowel fysiek als live online te volgen. Kies bij jouw reservering tussen een fysieke plek in de zaal of een online livecast reservering.
DossierSamen Tegen Racisme
Inclusief
ProgrammareeksSamen Tegen Racisme

De coalitie Samen Tegen Racisme heeft als doel om discriminatie en racisme tegen te gaan en inwoners van Amsterdam te sterken om op te komen voor zichzelf en voor anderen. Om dit doel te bereiken zal de coalitie Samen Tegen Racisme, onder andere, maandelijkse bijeenkomsten organiseren bij Pakhuis de Zwijger. Tijdens deze programma's worden verschillende thema's besproken en zullen initiatieven en experts aan het woord komen. Deze worden opgenomen middels LIVECAST en zijn dus terug te kijken waarbij live aanwezigheid bij de programma's ook mogelijk is. De coalitie Samen Tegen Racisme bestaat uit Comité 21 maart, Zwart Manifest, Collectief Tegen Islamofobie en Discriminatie, Oy Vey en Pakhuis de Zwijger.