Op 16 maart 2022 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Vooral voor mensen met een bijstandsuitkering, hulp vanuit de Jeugdwet of de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) zijn deze verkiezingen belangrijk. De gemeente bepaalt namelijk heel veel op dit gebied. Hoe is dit in verschillende gemeenten geregeld? Welke ruimte kunnen gemeenten nemen of nemen zij al? Wat verandert er hierdoor? Welke mogelijkheden biedt dit bewoners? En wat kunnen gemeenten nog meer doen? In gesprek met lijsttrekkers vanuit het hele land.

 

Dit programma is zowel fysiek als live online te volgen. Kies bij jouw reservering tussen een fysieke plek in de zaal of een online livecast reservering.

Over de sprekers

Amma Asante is voorzitter van de Landelijke Cliëntenraad (LCR) en is vanavond sidekick van moderator Rick Brink.

De volgende wethouders zijn aanwezig:

  • Rutger Groot Wassink is wethouder Sociale Zaken, Diversiteit en Democratisering bij de Gemeente Amsterdam en lijsttrekker van GroenLinks Amsterdam.
  • Linda Voortman is wethouder Werk en Inkomen, Diversiteit, Publieksdienstverlening en Personeel en Organisatie bij de Gemeente Utrecht. Linda is lijstduwer van GroenLinks Utrecht.
  • Joop Wikkerink is wethouder Werk en Inkomen, Zorg en Welzijn bij de Gemeente Aalten. Joop is kandidaat nummer 4 van de Progressieve Partij bij de Gemeentelijke verkiezingen in Aalten.

De volgende ervaringsdeskundigen zijn aanwezig:

  • Noortje van Lith is Lobby hulp bij Stichting Lobby Lokaal Amsterdam en Columnist voor UWV Perspectief.
  • Ikbal Berber was dakloos en is straatfilosoof.
  • Martin Brandwagt is voorlichter participatieraad Amsterdam.
  • Henk Baars is voorzitter van de Clientenraad Sociaal Domein in Den Haag en vice-voorzitter van de Voedselbank in Den Haag.
Dit programma is ontwikkeld door
Joline Rodermans
Programmamaker Sociale Stad
In samenwerking met
ProgrammareeksDe Nieuwe Solidariteit

Een nieuwe toekomstvisie op sociale zekerheid