LIVESTREAM

https://player.castr.com/live_0cb75b20936f11eea5eddf0a44c66a3b

 

We weten allemaal dat we minder kleding moeten kopen, maar toch blijven we het doen. Waarom kunnen we het niet laten? De kledingindustrie produceert veel meer dan we nodig hebben, zodat we ook veel meer kopen dan we nodig hebben. Hoe komen we steeds in de verleiding om de nieuwste trends te blijven volgen? Mode is een manier om jezelf uit te drukken en onderdeel van je identiteit. Maar die zelfexpressie komt met een prijs, want de kledingindustrie is een van de grootste vervuilers. In dit programma hebben we verdiepende gesprekken en praktische tips om de verleiding de baas te worden en je eigen (tijdloze) stijl te ontdekken.

Alle bezoekers zijn deze avond uitgenodigd om mee te doen aan een kledingruil. Neem 2 – 3 items mee en ga met een ‘nieuwe’ look naar huis.

 

Dit programma is zowel fysiek als live online te volgen. Kies bij jouw reservering tussen een fysieke plek in de zaal of een online livecast reservering.

Tijdlijn en programma
19:30 - 20:30 | Opening

Een gesprek over stijl, identiteit en duurzaamheid met experts en bezoekers.

20:30 - 21:00 | Masterclass: Jouw eigen stijl

Stijlcoach Mirjam Hamming inspireert in deze sessie over een ‘slimme’ garderobe. Ze geeft advies over tijdloze stijl, nieuwe combinaties en een overzichtelijke kledingkast. Ontdek jouw eigen stijl met deze wardrobe hero!

20.30 - 22.00 | Kledingruil

Een nieuwe look, zonder nieuwe kleding? Ruilen is het nieuwe shoppen. Deze avond organiseert The Clothing Loop een grote kledingruil, zodat jij met een nieuwe look en een goed gevoel naar huis kan. Let op: om mee te doen kun je 2 – 3 items meenemen naar dit event. Leuk, gratis en duurzaam!

20.30 - 21.30 | Workshop kleuren & styling

Welke kleuren laten jou stralen? De juiste tinten bij je huid, haren en ogen kunnen een groot verschil maken. In deze workshop van Clothes & Confidence leer je wat bij jou past. Een advies waar je een leven lang van zult profiteren.

20.30 - 21.30 | Repairworkshop

Deze avond leer je in een spoedcursus van De Naaierij hoe je jouw eigen kledingstukken kunt (ver)maken, zodat je jouw favoriete items weer kunt dragen. Let op: Neem een kledingstuk mee dat je zelf wilt vermaken.

21.15- 21:45 | Masterclass: Jouw eigen stijl

Mijn Stijl iD

Milieu Centraal ontwikkelde in samenwerking met Psychologie Magazine een online training waarin deelnemers ontdekken welke kledingstijl echt bij hen past. In de training vertellen experts wat kopen doet in je brein, hoe je omgaat met verleidingen en hoe je expressie geeft aan jouw waarden door middel van kleding. Met twee workshops van stijl coach Mirjam Hamming leer je jouw kast organiseren, en meer uit jouw eigen kast te halen door te matchen, op pasvorm en kleur te letten.

Tijdens deze meet-up ‘Fashion victim of verleidingen de baas’ komen experts uit de training en andere sprekers, zoals gedragswetenschapper Reint Jan Renes, aan het woord over de klimaatspagaat, waarom de behoefte aan zelfexpressie zo groot is en invloeden van buitenaf.

In samenwerking met
De moderator van dit programma is
Julia Muller
Cultural Programmaker and Researcher