Tijdens de zevende dialoogavond in deze reeks gaan we in gesprek over de ontwikkelkansen van hoogbegaafde kinderen. Veelal wordt er met een beperkte blik gekeken naar hoogbegaafdheid met alle gevolgen van dien. Niet alle kinderen en jongeren die hoogbegaafd zijn voelen zich op hun plek op school, met het gevolg dat ze uitvallen en thuis komen te zitten. Dit is niet wat we willen voor kinderen en jongeren, want het heeft grote consequenties.

Dit programma is zowel fysiek als live online te volgen. Kies bij jouw reservering tussen een fysieke plek in de zaal of een online livecast reservering.

Tijdens deze dialoog gaan we in gesprek met een divers gezelschap van deskundigen, niet alleen met professionals, maar ook ervaringsdeskundigen. Met als doel om samen te onderzoeken wat er anders moet en wat er nodig is zodat ook kinderen met veel potentieel zich kunnen ontwikkelen. Dat zij mee kunnen doen en zich gehoord, begrepen, gesteund en uitgedaagd voelen.

Dit programma gaat over
Dit programma is ontwikkeld door
De moderator van dit programma is
Natasja van den Berg
Moderator
ProgrammareeksMet andere ogen

Om de ontwikkelkansen van kinderen echt centraal te kunnen stellen is het noodzakelijk dat partijen en professionals in het domein van onderwijs, zorg en jeugd goed samenwerken in één ecosysteem rondom het kind. De reeks Met Andere Ogen stimuleert en faciliteert dat iedereen zijn of haar natuurlijke plek kan innemen in dit ecosysteem, vanuit eigen kracht en specifieke rol. Centrale vraag bij deze dialogen is daarom: hoe kan jij de ontwikkelkansen van kinderen vergroten? Alles en iedereen is nodig.