Amsterdam staat op de kaart als eerste stad die de donuteconomie in praktijk brengt. Dit model van econoom Kate Raworth bepleit een integrale kijk op economie waarbij de ecologische grenzen, de ‘buitenring’ van de donut, worden beschermd en er recht wordt gedaan aan het sociale fundament van de samenleving, de binnenring van de donut. Welke stappen zet Amsterdam om verder ‘in de donut’ te komen? En hoe vergaat het plekken in de stad die met de donut aan de slag gaan?

Dit is een programma van het Cities for Change Forum. Meer informatie op: https://citiesforchange.org/

Een gesprek met wethouder Ruimtelijke ontwikkeling en duurzaamheid Marieke van Doorninck, adviseur duurzaamheid Froukje-Anne Karsten en Ruurd Priester en Mats Siffels van de Amsterdam Donut Coalitie over hoe de gemeente Amsterdam en maatschappelijke initiatiefnemers elkaar kunnen versterken om een eerlijke en duurzame stad van de toekomst te bouwen.

Dit programma is ontwikkeld door
In samenwerking met
Cities for Change
De moderator van dit programma is
Susanne Heering
Moderator
ProgrammareeksCities for Change forum

Het Cities for Change Forum is een twee maanden durend online programma voor een sociale, rechtvaardige en duurzame samenleving waarin welzijn en solidariteit vooropstaat. Met, voor en door bewoners, wijkgroepen, maatschappelijke organisaties, ngo’s, ambtenaren, bestuurders en iedereen die belangstelling heeft.